16 dagar
Varaktighet
2/3
Svårighetsgrad
USA
Plats
4400 km
Distans

Wild West – The Dream Tour.

Vi har samlat det bästa av höjdpunkterna i USA Wild West. Fantastiska naturupplevelser, spännande städer, populära attraktioner och gott om körning på den legendariska Pacific Highway 1 motorvägen.

Denna 16-dagars resa har allt; San Diego, Oak Creek Canyon, Sedona, Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Utah’s nasjonalparker, Bryce Canyon, Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, San Francisco, Los Angeles, Hollywood och 4.400 km fantastiska motorcykelvägar.

Detta är drömresan!

ANKOMST/RETUR Los Angeles/LAX
AVGÅNG FRÅN SVERIGE Vänligen anländ 2 timmar innan flyget avgår.
TURLEDAREN TALAR
INGÅR
Hyra av MC eller Bil Flygbiljetter från huvudflygplats
Bränsle/olja för MC Flerspråkig turledare
Följebil med bagage Entrébiljett till nationalparker
Turbok m/ruttbeskrivning Transport till  uthyrningsföretag
Hotell/Motell +2/3 stars Hyra av hjälm
Bilder från resan T-shirt & halsduk / buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
INGÅR EJ
Valfria attraktioner
Mat och dryck
Insurance/LDW uppgraderingar
Allt som inte anges i ”Ingår” ovan

“Vi i JoyRides tror att själva upplevelsen och gemenskapen är minst lika viktig som själva körningen. Vårt mål är att fylla din ”ryggsäck” med så många positiva minnen som möjligt , så att du sen reser hem med ett stort leende på läpparna och med nya vänner du inte hade innan äventyret började.”

1

Dag 1: Ankomst Los Angeles, California

När alla har anlänt till hotellet och kommit till rätta i sina rum samlas vi för en välkomstsamling med förfriskning och presentation av alla deltagare och guider. Kvällen är avsatt för att lära känna varandra lite och äta middag tillsammans på äkta amerikanskt vis. De som inte är slitna nog efter resan kan besöka en lokal bar i närheten av hotellet.

2

Dag 2: Los Angeles - San Diego

(Kördag 1: 212 km)

Vi startar dagen med ett informationsmöte om wild west drömturen . Vi tar också all praktisk information och förberedelse inför hyran av mc eller bil. Efteråt checkar vi ut från hotellet och åker och hämtar våra motorcyklar. Motorcykeln du har beställt för turen är klar och all nödvändig försäkring är inkluderad.

När alla är klara börjar vi vår 4.400 km långa resa. La försvinner bakom oss och vi sätter kurs söder över för ett unikt äventyr fullt av historia, spänning och äventyr.

Denna första dag kommer innehålla lite stadskörning, lite motorvägskörning och en fantastisk tur längs den legendariska pacific coast highway 1 mot san diego. Vi börjar lugnt och aklimatiserar oss för ”californiskt körsätt” och temperatur.efter ca 30 min tar vi vårt första stopp i long beach där vi tar en extra säkerhetskontroll av personlig utrustning och chafförer innan vi börjar vår resa på allvar. Vi tar en god lunch på ruby´s diner i laguna beach. Här får du en gammal hederlig milshake på gammaldagsvis….rekommenderas!

Därefter kör vi raka vägen till san diego och in i den historiska gamla staden där vi checkar in på hotellet och tillbringar resten av dagen med en del av det som denna fantastiska stad har att erbjuda: uss midway, maritime museum, little italy och old town.

3

Dag 3: San Diego - Blythe

(Kördag 2: 362 km)

Vi lämnar vackra San Diego för en massa körning på fantastiska motorcykelvägar historiska Route 66, 98 och old Highway 80. Vägarna slingrar sig genom ett spektakulärt landskap. Var beredd med kameran. Det mesta av dagen kommer vi köra längs gränsen till Mexico, som är hårt bevakat av amerikansk gränspolis.

Vi intar en mexicansk lunch på en populär lokal ”diner” i  Calexico. Efteråt fortsätter vi  nordöst genom Imperial Sand Dunes som är en mycket speciell upplevelse. Det är som att köra genom en sandöken med sanddyner på var sida av vägen. Garanterat en unik upplevelse. Vi gör ett stopp på Den lokala butiken i mitten av ”öknen” innan vi fortsätter mot Blythe. På kvällen besöker vi ett lokalt  ”steakhouse”.

4

Dag 4: Blythe - Sedona

(Kördag 3: 386 km)

Första delen av denna dagen är en transportsträcka till Oak Creek Canyon och Sedona. Vi börjar med att köra genom et prärielandskap tills vi kommer Till Lake Pleasant och Oak Creek  Canyon. Innan vi kör in i detta spektakulära naturreservatet äter vi lunch på en äkta  ”cowboy-restaurant”.  Nästa stopp är Camp Verde och Montezuma  Castle National Monument, de gott  bevarade antika stenhusen byggda av sinagua indianerna . Denna 20-rumslägenheten tar oss 800 år tillbaka i tiden till en kultur som är överraskande lik vår egen.

Vi fortsätter till Oak Creek Canyon för spektakulära naturupplevelser och bergsformationer. Detta naturparadiset kommer ni kanske känna igen sedan många kända cowboyfilmer filmats här. Oak Creek Canyon är den näst populära turistattraktionen i hela Arizona efter Grand Canyon.

Sista stoppet för dagen är Sedona, som ligger mitt i Oak Creek Canyon och  är en unik indianby med dramatisk natur som tagen från en annan värld. Sedona är känt för sin oändliga energi och ett blomstrande kulturlandskap.

5

Dag 5: Sedona - Tuba City

(Kördag 4: 306 km)

Detta blir turens höjdpunkt för många, välkommen till Grand Canyon! Vi startar dagen med att köra slingrande härliga motorcykelvägar på väg ut ur Oak Creek Canyon, passerar  Flaggstaff innan vi fortsätter genom vacker och frodig natur. Utanför själva ”entren” till Grand Canyon ligger helikopterbasen. De som har förhandsbeställt helikoptertur får en upplevelse de aldrig kommer glömma. Att sväva i luften över ett av världens sju underverk och uppleva detta naturfenomen på nära håll är  magiskt. Rekommenderas starkt.

Obs: Helikopter måste förbeställas. Efter helikopter kör vi en kort bit till upplevelsecentret där vi ser världens mest sedda Imax-film. När man ser filmen känns det nästan som att stå inne i Grand Canyon. Därefter äter vi lunch för att sedan köra in i själva Grand Canyon där vi tar god tid på oss.när vi har absorberat några Av dessa spektakulära intryck sätter vi kurs mot ett annat välkänt naturfenomen; Monument Valley.

6

Dag 6: Tuba City - Hanksville

(Kördag 5: 398 km)

Vi startar dagen med att köra till Monument Valley, ett av världens mest  fotograferade naturfenomen. Monument Valley kan inte beskrivas med ord det måste upplevas. På nära håll upplever vi den klassiska vilda västern landskap med sandstenar och bergsformationer. Allt har en röd nyans och är vackert att se på. Det är först när du är i Monument Valley som du kommer förstå hur mycket detta området har präglat ditt perspektiv på vilda västern. Liknande naturliga miljöer finns på andra ställen dock inte så perfekta som här. När vi kör bland dessa majestätiska klippformationerna är vi mitt i Navajo-Indianernas område, så det är bara att kalla på ditt andliga och spirituella jag.

Vi fortsätter till Mexican Hat, ett annat naturfenomen. Är det en sombrero eller en stenformation? Där efter sätter vi kurs mot nord till Lake Powell och Utahs nationalparker. Detta kommer bli en sträcka vi kör som du sent kommer att glömma. Vi omringas av fantastiska bergsformationer och har tredimensionellt höjdperspektiv. Hela dagen kör vi genom enastående vacker och spektakulär natur med härliga motorcykelvägar.

Detta är ett av turens absoluta höjdpunkter! Denna dagen kör vi genom Goosenecks state park, Natural Bridges National Monument, Glen Canyon, Lake Powell, Goblin Valley och Horseshoe Canyon. Gläd dig!

7

Dag 7: Hanksville - Kanab

(Kördag 6: 397 km)

Vi fortsätter vår fantastiska tur genom Utah. Nationalparkerna radar upp sig som ett pärlband; Goblin Canyon, Capitol Reef, Thousand Lake och Otter Creek State Park. Best av allt är att köra opp och ned stigningarna I Escalante Stairway. Vi tror att ditt leende kommer vara som fastklistrat hela dagen.

En av turens och dagens höjdpunkter är magiska Bryce Canyons med dess stenformationer som är svåra att beskriva. En upplevelse i klass med Grand Canyon. Vi fortsätter genom dixie national forrest till en annan stor nationalpark: Zion. Förutom  av att se några av världens finaste bergsformationer är vägarna speciellt slingriga -”the Switchbacks of Zion”   Sammantaget med Yosemite och Grand Canyon utstrålar Zion en mer estetisk natur. Vi övernattar och äter middag bland dessa spektakulära  bergsformationerna, det blir säkerligen en särskilt vacker kväll.

8

Dag 8: Kanab - Las Vegas

(Kördag 7: 255 km)

Från Zion kör vi på några härliga småvägar raka vägen till den neonbelysta «gambling-oasen” Las Vegas. Vi kommer in i staden till lunch, parkerar motorcyklarna och tillbringar resten av dagen med att uppleva Las Vegas. På kvällen kan du utforska “staden som aldrig sover” på egen hand, ha en fin kväll! Nu befinner vi oss i en av världens fränaste städer, “the city of sin”. Staden har allt, fantastiska byggnader, unika shower, oändliga casinon och alla typer av underhållning.

Vegas är aldrig tråkigt. Det är gångavstånd till de flesta sevärdigheterna . Vi rekommenderar att ta en tur genom Caesars Palace, Bellagio, MGM, Stardust, Treasure Island, the Venetian, Mirage, Wyatt och the Fashion Show Mall med över 200 butiker. På  Mirage kan man beskåda ett vulkanutbrott var 15:e minut på kvällstid. Då Förvandlas hela stället till en eldshow. Att se den berömda vattenshowen utanför Bellagio är ett minne för livet.

9

Dag 9: Las Vegas - Lone Pine

(Kördag 8: 401 km)

Vi kör västerut från Las Vegas där vägen tar oss till Death Valley, den varmaste platsen på planeten utanför ekvatorn. Här finns nästan ingen skugga och värmen är extrem, hur som helst är naturen mycket spännande. Vi äter en tidig lunch mitt inne i Death Valley och efteråt kör vi vidare på en serie av slingrande vägar och befinner oss mer än 30 meter under havsytan. Därefter fortsätter vi västerut och kör längs Sequoia National Park och upp till Lone Pine där vi övernattar.

10

Dag 10: Lone Pine - Mariposa

(Kördag 9: 386 km)

Vi startar dagen med att köra till Lake Crawley och Mammoth Lakes, känt för mountain-biking på sommaren och skidåkning på vintern. Vi fortsätter norrut till det mer okända Tioga pass. Här kör vi genom granitberg och på slingriga motorcykelvägar. Detta kommer att vara den mest krävande körsträckan och kommer att kräva en del koncentration tills vi närmar oss “the mother of all national parks”- Yosemite.

Yosemite öppnar upp sig framför oss med sina svindlande höjder. När du är här kommer du uppleva Att den vackra, vilda och  innehållsrika naturen breder ut sig kring dig. I slutet av dagen kör vi till en liten mysig bergsby i Yosemite.

11

Dag 11: Mariposa - San Francisco

(Kördag 10: 356 km)

Vi startar dagen med att köra ut ur Yosemite national park. Det blir fortsatt körning på slingrande vägar, vi är säkra på att ni kommer att sitta med ett stort leende hela dagen. När vi är ute ur Yosemit fortsätter vi västerut mot Sausolito och Golden Gate bron, där vi tar oss tid till att njuta av utsikten över bron och vackra San Francisco. Därefter kör vi över bron och in i San Francisco där vi bor i närheten av Embarcadero och alla sevärdigheter.

12

Dag 12: San Francisco

(Upplevelsesdag)

När du vaknar upp i San Francisco kommer du kanske förstå varför Frank Sinatra förlorade sitt hjärta här. Denna stad är en funky, individualistisk och överraskande liten plats och  garanterat den mest liberala staden i usa. San Francisco har verkligen en europeisk känsla och har många flera möjligheter till sightseeing än det är möjligt att uppleva under vår korta vistelse här. Försök att hinna med att besöka Fishermans Wharf medan du strosar runt bland småbutiker, gatucafeer kända som några av de bästa fisk och skaldjursrätterna i världen.

Hoppa gärna på en av stadens berömda “cabel cars” (spårvagnar) som är ett rörligt landmärke och själva hjärtat i staden. Andra alternativ är fängelseön Alcatraz (bör förhandsbeställas), hamnkryssning, China Town och Lombard Street (en av USA’s mest slingriga gator). De som önskar kan också köra en tur till Napa Valley och smaka på viner från området.

13

Dag 13: San Francisco - Monterey

(Kördag 11: 192 km)

Gör dig klar för en fantastisk körupplevelse. På väg mot Montereymystiken ska vi köra längs den legendariska Pacific Coast Highway 1, den spektakulära västkusten och uppleva vårt första smakprov på en av de mest fantastiska motorcykelvägarna i världen. Överväldigande utsikt över grottor och bergsförmationer längs hela vägen där det kommer finnas många möjligheter att ta vackra bilder. Vi stannar för en tidig lunch, därefter raka vägen till till Monterey, där huserar världskända Laguna Seca Automobile (känd motorcykelbana).

När vi ankommer till till denna spektakulära kuststaden kommer vi tillbringa eftermiddagen med att vandra Längs Cannery Row som är proppad med fina hotell, butiker och restauranger. Försök verkligen att hinna med att besöka någon av de många attraktionerna I staden som har ett överflöd av olika strandaktiviteter

14

Dag 14: Monterey - Solvang

(Kördag 12: 339 km)

Vi säger det igen – det är vanskligt att tro att naturen kan bli vackrare, men dagens etapp kommer rätt och slätt ta musten ur dig. I dag följer vi Den kritikerrosade Pacific Highway 1 ned till Pismo Beach med Big Sur bergen på vår vänstra sida och stilla havet på vår högra sida. Första stoppet är Carmel där den kända skådespelaren Clint Aastwood var borgmästare. När vi fortsätter kommer du känna den varma Californiasolen blanad med den salta havsvinden mot huden när vi kör förbi Big Sur.

Det Blir några mil med fantastisk utsikt och vackra formationer där Santa Lucia bergen möter stilla havet och därmed skaparen av de vackraste sträckningarna längs Californiens solkust. Du kommer kunna njuta av den härliga varma brisen hela dagen som avslutas med en fantastisk solnedgång. Vi kör i genom badorten Pismo Beach till den “Danska” staden Solvang (systerstad till Aarhus) där vi bor på ett danskt gästgiveri, äter på Dansk restaurang och äter frukost på ett danskt bageri. Vi får till och med komma in i bageriet och hälsa på bagaren själv.

15

Dag 15: Solvang - Los Angeles

(Kördag 13: 238 km)

Vi tackar för oss i Solvang och fortsätter den fantastiska turen mot det sydliga Californien, hemmet för Ceachboys, Hollywood och en av de  vackraste delarna i hela landet.  Vi stoppar för lunch i Santa Barbara som av många kallas den amerikanska rivieran pga liknande klimat och geografi som den franska och italienska rivieran.

Utforska centrumgatorna som är fulla med palmer eller njut av den härliga utsikten. Från Santa Barbara “cruisar” vi nedöver Pacific Coast Highway 1 till Los Lngeles. Vi lämnar tillbaka motorcyklarna, tar av oss stövlarna och byter ut utrustningen mot lätta sommarkläder. Vi tillbringar eftermiddagen i närheten av  hotellet. Här äter vi också en avskedsmiddag tillsammans och gör oss klara för hemresan

16

Dag 16: Avresa Los Angeles

Vi tar farväl av USA’s Wild West och reser hem. Avresa i gemensam buss till flygplatsen. Tack för en fantastisk tur, ett härligt gäng och ett hjärtligt tack för att du valde att resa med JoyRides Tours. Trevlig resa hem och vi ser dig gärna igen på en av våra andra turer i USA, Sydamerika, Asien, Oceania eller Europa.


Obs: På grund av tidsskillnaden mellan USA och Sverige kommer du hem en kalenderdag senare.

Bemärka: Detta dagsprogrammet är riktlinjer för aktiviteter och upplevelser du  kommer att få uppleva på turen. Avvikelser kan förekomma, men vi garanterar att våra duktiga guider kommer att anstränga sig till det yttersta för att genomföra hela programmet som det är beskrivet, detta så långt det är genomförbart och under omständigheter vi kan påverka. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra programmet, därför kan det hända  att du kanske kommer få positiva överraskningar.


Priser (USD)

CHAUFFÖR i dubbelrum:
Från $5 595
CHAUFFÖR i enkelrum:
Från $6 545
PASSAGERARE i dubbelrum:
Från $3 695
PASSAGERARE i enkelrum:
Från $4 645

Resdatum

Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
13.07.2022
Datum till:
28.07.2022
Bokningsfrist:
13.06.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Wild West - NMCU 2022
Datum från:
15.09.2022
Datum till:
30.09.2022
Bokningsfrist:
23.06.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
14.08.2022
Datum till:
29.08.2022
Bokningsfrist:
15.07.2022

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
30.08.2022
Datum till:
14.09.2022
Bokningsfrist:
31.07.2022

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
02.10.2022
Datum till:
17.10.2022
Bokningsfrist:
02.09.2022

Reskategori:
Wild West - Kampanj Tour
Datum från:
09.05.2023
Datum till:
24.05.2023
Bokningsfrist:
09.04.2023

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
10.06.2023
Datum till:
25.06.2023
Bokningsfrist:
11.05.2023

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
12.07.2023
Datum till:
27.07.2023
Bokningsfrist:
12.06.2023

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
13.08.2023
Datum till:
28.08.2023
Bokningsfrist:
14.07.2023

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
29.08.2023
Datum till:
13.09.2023
Bokningsfrist:
30.07.2023

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
14.09.2023
Datum till:
29.09.2023
Bokningsfrist:
15.08.2023

Reskategori:
Wild West - Kampanj Tour
Datum från:
07.05.2024
Datum till:
22.05.2024
Bokningsfrist:
07.04.2024

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
08.06.2024
Datum till:
23.06.2024
Bokningsfrist:
09.05.2024

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
10.07.2024
Datum till:
25.07.2024
Bokningsfrist:
10.06.2024

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
11.08.2024
Datum till:
26.08.2024
Bokningsfrist:
12.07.2024

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
28.08.2024
Datum till:
12.09.2024
Bokningsfrist:
29.07.2024

Reskategori:
Wild West - Drömresan!
Datum från:
12.09.2024
Datum till:
27.09.2024
Bokningsfrist:
13.08.2024

Tour Reviews

Det finns inga recensioner ännu.

Lämna en recension

Betyg