18 dagar
Varaktighet
1/3
Svårighetsgrad
USA
Plats
4000 km
Distans

Historic Route 66, Westbound & Eastbound.

Följ med oss på en av USAs mest kända roadtrips – Route 66 eller som den också kallas ”Mother Road”. Resan går från Chicago till Los Angeles (Vi kör också från Los Angeles till Chicago) och du får uppleva allt det som du förknippar med USA på denna guidade resan med hyrbil eller MC. Charmiga småstäder som aldrig sover, prärie så långt ögat når, små lokala restauranger som serverar enorma burgare (som man bara hittar här i USA), fantastisk natur och härliga landsvägar att köra på.

Route 66 sträcker sig hela 4000 km från Chicago till Los Angeles, närmare bestämt från Grant Park (Chicago) till Santa Monica (Los Angeles). Sträckan går genom hela åtta delstater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien.

Välkommen att uppleva Route 66!

ANKOMST/RETUR Chicago/ORD – Los Angeles/LAX (Westbound)

Los Angeles/LAX – Chicago/ORD (Eastbound)

AVGÅNG FRÅN SVERIGE Vänligen anländ 2 timmar innan flyget avgår.
TURLEDAREN TALAR
INGÅR
Hyra av MC eller Bil Flygbiljetter från huvudflygplats
Bränsle/olja för MC Flerspråkig turledare
Följebil med bagage Entrébiljett till nationalparker
Turbok m/ruttbeskrivning Transport till  uthyrningsföretag
Hotell/Motell +2/3 stars Hyra av hjälm
Bilder från resan T-shirt & halsduk / buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
INGÅR EJ
Valfria attraktioner
Mat och dryck
Insurance/LDW uppgraderingar
Allt som inte anges i ”Ingår” ovan

“Vi i JoyRides tror att själva upplevelsen och gemenskapen är minst lika viktig som själva körningen. Vårt mål är att fylla din ”ryggsäck” med så många positiva minnen som möjligt , så att du sen reser hem med ett stort leende på läpparna och med nya vänner du inte hade innan äventyret började.”

1

Dag 1: Ankomst Chicago

Efter ankomst till Chicago och du hämtat ditt bagage åker vi till hotellet som ligger centralt. När alla har checkat in och kommit till  rätta i sina rum träffas vi för lite förfriskningar och ett  välkomstmöte där vi presenterar alla deltagare och guider, samt informerar om vad som ska ske under vistelsen i Chicago. Vi tar också en praktisk information förbereder inför utcheckning av motorcyklarna.

2

Dag 2: Chicago - The Windy City

(Upplevelsesdag)

Velkommen til en spennende opplevelsesdag, hvor vi skal utforske Chicago!

Välkommen till en spännande upplevelsedag, då vi ska utforska Chicago ”The Windy City”. Vi startar dagen med att köra från hotellet till Willis Tower, USA´s högsta och största byggnad (442 meter). Från toppen ”Sky Deck” kan du se hella fyra delstater. Vi äter lunch på någon av de lokala restaurangerna tex den berömda Giordanos eller Navy Pier. Efter lunch rekommenderar vi er att utforska vad Chicago har att erbjuda på egen hand. På kvällen samlas vi och äter middag tillsammans och föra att åka till en av Chicagos mest kända blues klubbar. Någon känd eller minera känd bluesartist spelar kontinuerligt på en av två scener. Transport tillbaka till hotellet arrangeras runt midnatt.

3

Dag 3: Chicago - Milwaukee - Chicago

(Upplevelsesdag)

Vi startar dagen med att köra till Milwaukee för en guidad visning på det nya och mycket intressanta Harley Davidson-museet. Här finns hela historien om Harley Davidson, de första och sista motorcyklarna, här finns det nog något för var och en och möjlighet att tillbringa hela dagen. Vi äter en ”bikerlunch” på  museets restaurang. När vi är färdiga med museet drar vi till en lokal Harley Davidson  butik (tex House of Harley Davidson)så att de som behöver eller önskar köpa utrustning kan göra det.

4

Dag 4: Chicago - Springfield

(Kördag 1: 307 km)

Detta är dagen då vi startar vårt Route 66-äventyr! Vi samlas förtransport till uthyrningsstället där vi ska hämta ut motorcyklar och bilar. När alla är klara börjar vårt 400 mil långa äventyr. Vi  lägger Chicago bakom oss och och sätter kurs västerut för ett unikt  äventyr fullt av historia , upplevelser och annat kul. Vårt första stopp blir i Joliet hemstaden för Blues Brothers, där vi stannar och köper glass.

Därefter kör vi vidare till Wilmington och ”The Gemini Giant” där vi äter lunch. Vi fortsätter vår resa längs Route 66 till Pontiac, och stannar på den gamla bensinstationen  vid Odell (som är ett trevligt exempel på en av de stationer som har öppet dagligen) innan vi ankommer till Springfield som är dagens slutstation.

5

Dag 5: Springfield - St. Roberts

(Kördag 2: 366 km)

Detta blir en dag med traditionell Route 66 körning och  naturupplevelser.Vi passerar många småstäder, gamla byar och  historiska Route 66 städer. Vårt första stopp blir Mt Olive och en gammals bensinstation, Därefter fortsätter vi till Hamel där vi tar  lunchpaus på en liten traditionell Route 66 diner. Vi färden genom  flera småstäder tills vi kommer till St Louis för att se ett av USA´s  mest kända landmärken” The gateway Arch” Vi fortsätter äventyret med att sätta kurs mot det vackra bergslandskapet Ozarks som är bland det mest natursköna längs Route 66. Nästa stopp är och Jesse James museet i Meramec Mines och Stanton där vi övernattar.

6

Dag 6: St. Roberts - Claremore

(Kördag 3: 381 km)

Kördag 3 blir en ny spännande dag med Route 66-körning genom tre stater, Missouri, Kansas och Oklahoma. Dagens första stopp är Lebanon där vi besöker ett legendariskt Route 66 motell , Munger Moss Motel. Därefter fortsätter vi till Springfield i Missouri där vi  tar en paus i backen.Vi kommer sen till en traditionell Route 66 station ,The Gay Parita Sinclair som i dag drivs donationer och försäljning av Route 66 effekten. Vi kör förbi Joplin och härnäst är det ”Välkommen till Kansas”.

Turen genom Kansas på Route 66 är kort bara 31 km.Vi stannar på välkända ”4 women on the Route” och Marsh Rainbow Arch  Bridge, njuter av det historiska suset innan vi fortsätter till Baxter Springs och in i Oklahoma och Claremore.

7

Dag 7: Claremore - Weatherford

(Kördag 4: 324 km)

Vår färd fortsätter längs Route 66 i vackra och frodiga Oklahoma. Första stoppet blir Tulsa där vi besöker Route 66 Harley Davidson och tar en förfriskning.Därefter kör vi till Stroud där vi tar ett besök på Rock Cafe. Färden tar oss sen längs många små och mysiga Route 66 samhällen och stannar i flera för att ta bilder. Därefter kör vi raka vägen till Oklahoma City där vi äter lunch. efter att vi fyllt på med energi tar vår Route 66 äventyr oss till Yukon och till El Reno innan vi tar sista etappen för dagen till Weatherford där vi övernattar på ett mysigt litet hotell.

8

Dag 8: Weatherford - Amarillo

(Kördag 5: 307 km)

Detta är dagen då vi beger oss in i cowboyland. Vårt första stopp är  Elk City, där vi besöker National Route 66 museum som täcker hela tidsperioden från 1920-talet till i dag. Vi säger farväl till  Oklahoma och kör in i Texas. På vägen till Amarillo stannar vi i Mc Lesan på ett äkta Texas steak house och äter lunch. Här har du möjlighet att äta den möraste biff du någonsin smakat.

På vägen till Amarillo har vi flera roliga stopp, bla Cavender´s  Boot City(westernkläder och ting).Därefter kör vi till hotellet och checkar in innan vi drar till en annan Route66 legend: ”The Big Texan Steakhouse”där du kan äte den berömda 2,2 kg biffen. Den som klarar att äta hela måltiden på 60 minuter får hela måltiden gratis. Antar du utmaningen?

7

Dag 9: Amarillo - Santa Fè

(Kördag 6: 451 km)

Det blir en varm kördag i Cowboyland med långa platta slätter och landskap.Första stopp är den berömda ”Cadillac Ranch”, där du kaan signera ett mycket speciellt konstverk.Därefter kör vi tillAdrian som är ”Midpoint Route 66 US”. Då är vi alltså halvvägs till Los Angeles. Vi tar en kopp kaffe på den lokala Midpoint diner innan vi kör ut ur Texas och in i New Mexico. Vi kommer till Tucumcari och besöker ”Blue Swallow” det mest vänliga motellet på Route 66. Vi äter lunch och kör sen vidare till Santa Rosa.

Dagens sista stopp är Santa Fe, en av de vackraste städerna i västra USA. Santa Fe blir vårt hem de två nästkommande nätterna. Man behöver oftast inte mer än ett par minuter i Santa Fe på dess smala gator förrän man älskar denna staden och  lokalbefolkningen.

10

Dag 10: Santa Fè

(Upplevelsesdag)

Vi har kört över halvvägs på vårt Route 66 äventyr och tar en dags paus för att lada batterierna och uppleva mer av fantastiska Santa Fe. Staden ligger högt uppe i bergskedjan ”Sagra de Cristo” och är rik på spansk och indisk amerikansk historia och kultur. En unik blandning som kan ses i den lokala konsten och arkitekturen.

Du spenderar dagen som du själv vill.Du kan slappa vid hotellets pool, njuta av de många konstgallerierna eller en guidad bergstur.  Du kan också köpa lokal konst och annat på den lokala marknaden. Inta att förglömma är att prova ”The Geen Chili Stew” som blivit en av favoriterna hos våra gäster. Santa Fe´s kök är berömt för sin mat.

11

Dag 11: Santa Fè - Gallup

(Kördag 7: 363 km)

Vi beger oss ut ur Cowboyland och in i Indianland. Det blir en händelserik dag där vi kör genom land som indianerna bott och brukat i århundraden.-.Vi startar med att köra de små slingrande och roliga vägarna till Madrid, där filmen ”Wild Hogs” med John Travolta spelades in. Sen kör vi rätt i genom Alburquerque där vi äter lunch.

Vi kör raka vägen upp till Acomc Sky City som är Acomaindiandernas heliga by och ligger på toppen av en höjd”Mesa”(bergsformation). På toppen måste vi hålla oss samlade i grupp och i närheten av guiden.Där finns möjlighet att köpa handgjord indiankonst.Vi avslutar dagen med att köra till Gallup.

12

Dag 12: Gallup - Williams

(Kördag 8: 390 km)

Detta blir en dag med ökenkörning och enastående naturupplevelser. Vi kör först in i Navajo och Apache-territoriet till Petrified Forrest (den förstenade skogen)och Painted dessert. Är det sten eller skog? Är sanden målad? Vi kör genom hela detta fantastiska naturreservatet som är ett minne för livet.Därefter fortsätter vi till Holbrook och Winslow,där vi tar ett stopp vid ”hörnet” Den som är ett Eagles fans vet vad ”Standing in the corner in Winslow Arizona” betyder. Där äter vi också lunch.

Efter att ha justerat blodsockernivån fortsätter turen längs Route 66 till Williams som är en ganska frän småstad med många suvenirbutiker som är väl värt ett besök. Här ska vi också övernatta.

13

Dag 13: Williams - Grand Canyon - Williams

(Kördag 9: 433 km)

Denna dag börjar och slutar i Williams men inte förrän vi har varit  på turens kanske största höjdpunkt: Grand Canyon!  Precis framför ”ingångspartiet” ligger helikopterbasen som blir  dagens första stopp. De som beställt helikoptertur får en upplevelse de sent kommer att glömma. Att sväva i luften över ett av världens sju underverk är helt magiskt.

Efter helikopterturen kör vi en kort bit bort till upplevelsecentret där vi ser världens mest sedda Imax-film. När man ser filmen känns det nästan som att stå inne i Grand Canyon. Vi äter lunch innan vi kör in i själva Grand Canyon där vi tar årets semesterbild! Där efter kör vi tillbaka till Williams och övernattar.

14

Dag 14: Williams - Las Vegas

(Kördag 10: 466 km)

Detta blir en dag med ökenkörning och fantastiska naturupplevelser. Första stopp är Hackberry där vi stannar på en liten traditionell Route 66 bensinstation, proppfull av historia som tagen ur en gammal film. Sedan cruisar vi vidare till Oatman, en gammal westernby som etablerades av två guldgrävare år 1915. Sträckan in till Oatman består av slingrande vägar på olika höjdnivåer med berg och ökenlandskap. Se upp för åsnor och laglösa cowboys i Oatman!

Därefter kör vi raka vägen till Las Vegas och om temperaturen tillåter kör vi ”The Strip”. De flesta kommer nog vara lite trötta och slitna efter dagens ökenkörning men vi träffas för att äta middag innan vi tar kväll.Välkommen till Fabulous Vegas!!

15

Dag 15: Las Vegas

(Upplevelsesdag)

Njut! Nu är vi i en av de roligast och häpnadsväckande städerna i världen, ”The City of sin”. Staden som har allt, fantastiska byggnader, unika shower, casinon och alla typer av underhållning. Vegas är aldrig tråkigt! Dagen är fri för att utforska staden och det är gångavstånd till de flesta sevärdigheterna.

Vi rekommenderar å det varmaste att ta en tur genom Caesars Palace, Bellagio, MGM, Stardust, Treasure Island, The Venetian, Mirage och Wyatt och The Fashion Show Mall(över 200 butiker). På Mirage kan man på kvällstid beskåda ett vulkanutbrott var 15 min. Då förvandlas trädgården till en eldshow. Vattenshowen utanför Bellagio är också ett minne för livet.

16

Dag 16: Las Vegas - Los Angeles

(Kördag 11: 452 km)

Denna dag blir det storstad, motorväg och ökenkörning och det blir mycket varmt. Vi rekommenderar därför att köra med kylväst, som gör det lättare att stå ut med värmen. Vi äter frukost och kör sedan ”the Strip” och tar gruppbild vid den berömda ”Welcome to Las Vegas” skylten.Där efter sätter vi kurs mot Los angeles, stannar i Calico Ghost Town och äter lunch i Barstow. Efteråt kör vi raka vägen till LA där vi återlämnar våra motorcyklar/bilar.

17

Dag 17: Universal Studios & Hollywood

(Upplevelsesdag)

De som beställt biljetter till Universal Studios samlas framför hotellet och åker i tillsammans dit. Här finns det mycket spännande och roligt att uppleva.Alla går som de vill och det är lätt att hitta. Entre till all upplevelser är inkluderat i entrebiljetten men för att slippa stå länge i kö rekommenderar vi att köpa ”fastpass”

På eftermiddagen drar vi ner till Hollywood boulevard och ”Walk of fame”.På trottoarerna är det inlagt över 2500 bronsstjärnor av kända artister, filmstjärnor osv. Kan tilläggas att det är mycket livligt längs boulevarden och man kan därifrån se den berömda Hollywoodskylten. Denna kvällen äter vi en trevlig avskedsmiddag tillsammans där vi sammanfattar och reflekterar över turen och alla upplevelser vi har haft tillsammans.

18

Dag 18: Venice Beach/Santa Monica Pier - Avresa

(Upplevelsesdag)

Vi checkar ut från hotellet och kör ned till Santa Monica Pier, slutet ”the end” av original Route 66 och tar en sista gruppbild.Denna dagen får du uppleva La från dess bästa sida, Santa Monica beach /Pier som du säkert har sett i många serier och filmer.

Därefter går vi upp till Venice beach som är en sällsynt färgrik upplevelse. Här samlas artister, gatumusikanter, hippies, kroppsbyggare, rullskridskoåkare, skateboardåkare osv för att visa upp sig. Längs promenaden finns otaliga gatuförsäljare och roliga småbutiker .Här äter vi också lunch tillsammans. Vi tar farväl av Route 66, Los Angeles och åker buss till flygplatsen för att flyga hem.

Obs: På grund av tidsskillnaden mellan USA och Sverige kommer du hem en kalenderdag senare.

Bemärka: Detta dagsprogrammet är riktlinjer för aktiviteter och upplevelser du  kommer att få uppleva på turen. Avvikelser kan förekomma, men vi garanterar att våra duktiga guider kommer att anstränga sig till det yttersta för att genomföra hela programmet som det är beskrivet, detta så långt det är genomförbart och under omständigheter vi kan påverka. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra programmet, därför kan det hända  att du kanske kommer få positiva överraskningar.

1

Day 1: Departure - Arrival Los Angeles

When all tour participants have arrived, we meet for a welcome meeting and refreshment, with the introduction of all tour participants and tour leaders. The evening’s program is getting to know each other and we eat dinner together in true American style. 

Those who are not tired after the long journey may go to a local bar nearby.

2

Day 2: Los Angeles

Today we will explore Santa Monica and Venice Beach. We drive to the fun and world-famous Venice Beach; which you’ve probably seen in many TV-series/movies (Bay Watch, Pacific Blue, Speed, Beverly Hills Cop, Rocky III, etc.). 

Venice Beach is a rare and colorful experience. Here you can experience street performers, street musicians, hippies, bodybuilders (outdoor gym), rollerbladers, skateboarders, etc. showing off. In addition, there are numerous street vendors and fun boutiques selling the strangest things. Venice is anything but boring!

3

Day 3: Los Angeles - Las Vegas

(Driving day 2: 452 km)

This is the day we embark on our Route 66-adventure! When everyone is ready on the bikes, we ride on the 4000 km long Route 66. Los Angeles disappears behind us as we head east for a unique adventure full of history and fun. This day there will be big city-, highway- and desert driving, and it gets very hot.

We, therefore, recommend riding with a hydration/cooling vest, which makes it much easier to cope with the heat. We will start quietly, so everyone gets to adjust to the driving conditions and the temperature. Then there is straight ahead to Las Vegas, and if the heat allows it, we drive “The Strip”. We drive to the hotel, which is in the middle of the strip.

4

Day 4: Las Vegas

(Explorer & fun day)

You are now in one of the most fun cities in the world. The city has everything, stunning buildings, unique shows, casinos, and all kinds of entertainment. Vegas is never boring!

The day is free for your own exploration and it is within walking distance to most of the city sights. We highly recommend visiting Caesars Palace, Bellagio, MGM, Stardust, Treasure Island, The Venetian, Mirage, and Wyatt. In the evening you will be able to watch volcanic eruptions every 15 minutes at the Mirage. The garden is transformed into a flame show. Inside the casino, you will find rare white tigers. The water show outside the Bellagio is also a memory for life. Remember: wear sunscreen and good shoes, you’re going to walk a lot under a blazing sun that day.

5

Day 5: Las Vegas - Williams

(Driving day 2: 466 km)

We have an early breakfast and drive the strip before we take a group photo at the famous “Welcome to Las Vegas” sign. Then we head towards Oatman; An old western village in Mohave, established by two gold miners in 1915. Here we eat lunch. Watch out for donkeys and lawless cowboys on the streets.

On our way, we stop at Hackberry, a small traditional Route 66 station, which is packed with history. We treat ourselves with a cold drink in the shades, before we drive to little Seligman. Seligman is a fun, cozy, and traditional Route 66 city, full of fun photo opportunities. The day ends in Williams where we stay overnight.

5

Day 5: Williams - Grand canyon - Williams

(Driving day 3: 190 km)

This day starts and ends in Williams, but not until we have been through the tour’s perhaps greatest highlight. Welcome to the Grand Canyon!

Right before the actual “entrance” is the helicopter base, which will be the first stop of the day. Those who have booked a helicopter ride get an experience they will never forget. Floating in the air over one of the seven wonders of the world and experiencing this close-up natural phenomenon is absolutely magical. Afterward, we eat lunch before we drive further into the Grand Canyon. 

Note: The helicopter ride must be pre-booked.

7

Day 7: Williams - Gallup

(Driving day 4: 390 km)

This will be a day of desert driving and unique nature experiences. We will first drive to Winslow and stop on the “corner”. Those who are Eagles fans know what “Standing on a corner in Winslow, Arizona” means. Then we drive to Holbrook and into the Navajo and Apache Territories, the Petrified Forest and the Painted Desert. Is it stones or threes? And is the sand painted? We drive through this wonderful nature before we finish the day by driving to Gallup.

8

Day 8: Gallup - Santa Fé

(Driving day 5: 363 km)

We leave the cowboy land and drive into the Indian land. It will be an eventful day where we drive through land that Indians have lived on for centuries. We drive straight to Acoma Sky City which is the sacred city of the Acoma Indians and situated on top of a high “Mesa”.We continue to Albuquerque, where we eat lunch.

Afterward, we drive the small, winding, and fun roads to Madrid. The last stop is Santa Fe, one of the most beautiful cities in the western United States. Santa Fe will be our home for the next two nights. You won’t spend more than a few minutes in Santa Fe’s narrow streets before falling in love with the city.

9

Day 9: Santa Fè

(Fun and explorer day)

We have ridden over half of the distance on our Route 66 adventure and take a day off to recharge the batteries and enjoy more of the wonderful Santa Fe. The city is located high in the mountains; scenic “Sangre de Cristo “, and is rich in Spanish and Native American history and culture. A unique blend that can be seen in the local art and architecture. 

You can relax by the pool, enjoy one of the many art galleries, explore Santa Fe or a guided city tour, or visit one of the town’s micro-breweries. You can buy local art in the local market. Do not forget to try “The Green Chili Stew” which has become a favorite among our guests. Santa Fe’s cuisine is famous.

10

Day 10: Santa Fè - Amarillo

(Driving day 6: 448 km)

It will be a hot driving day in cowboy country, with long flat plains and countrysides. We are riding into America’s largest state; Texas. The first stop is Santa Rosa, before continuing to Tucumcari and visiting “Blue Swallow” (the friendliest motel on R66).

We eat lunch in Tucumcari, before heading out of Texas and into New Mexico, to Adrian, the “MidPoint Route 66 US”. Now we are halfway to Chicago. We’ll have a cup of coffee at the local Midpoint diner before continuing to the famous “Caddilac Ranch” where you can sign a very special artwork.

11

Day 11: Amarillo - Weatherford

(Driving day 7: 307 km)

We say goodbye to Texas and drive into Oklahoma. Oklahoma is the state that has preserved most of the original Route 66. It was in Oklahoma people began to use the term “The Mother Road”. The landscape changes from dry to lush.

We drive through several small towns before we stop in McLean at yet another real Texas steak house. Here it is possible to eat one of the tenderest steaks you ever have tasted. We drive into Oklahoma to Elk City and the National Route 66 Museum, which covers the entire time period from the 1920s to the present. Then we drive to Weatherford, where we will stay at a cozy hotel.

12

Day 12: Weatherford - Claremore

(Driving day 8: 324 km)

We continue our journey along Route 66 in beautiful and lush Oklahoma. The first stop is El Reno before we get to Yukon. Then we go straight to Oklahoma City, where we will have lunch. After we digested Oklahoma City, we continue our Route adventure. We drive to Stroud, where we visit the Rock Café. The journey continues along many small and cozy Route 66 towns and we stop at several to secure holiday memories with our cameras. The next leg goes to Tulsa, where we visit Route 66 Harley Davidson. Then we continue to Claremore, where we will stay for one night.

13

Day 13: Claremore - St. Roberts

(Driving day 9: 381 km)

A new day with a lot of exciting Route 66 driving, through three states; Oklahoma, Kansas, and Missouri. We drive through the “heart” of the United States with many varying experiences and impressions. This is the way people originally drove Route 66.

On our way out of Oklahoma, we continue to drive through small towns before arriving at Baxter Springs. We stop at the well-known “4 Women on the Route” and the Marsh Rainbow Arch Bridge, enjoying the historic vibe. We continue to a traditional Route 66 station; The Gay Parita Sinclair, currently run only by donations and sales of Route 66 effects.

14

Day 14: St. Robert - Springfield

(Driving day 10: 366 km)

The ride from St. Robert to St. Louis runs through the magnificent Ozarks mountain landscape, which is one of the most scenic along Route 66. We continue through breathtaking landscapes and small towns along historic Route 66 before stopping in the idyllic town of Cuba.

The next stop is Stanton and the Jesse James Museum in Meramec Mines, where we have the opportunity to enter the caves where Jesse and his band hid all the stuff they had robbed from their many raids. We drive out of Missouri and there is a lot of real traditional Route 66 driving. Many small, old towns and historic Route 66 sites.

15

Day 15: Springfield - Chicago

(Driving day 11: 325 km)

It will be a new day with fun and historic Route 66 driving. We begin with the old gas station at Odell (which is a good example of an old  24-hour station) and continue along Route 66 to Pontiac. Then we continue to Wilmington and “The Gemini Giant” where we eat lunch. The next stop will be in Joilet, the hometown of the Blues Brothers, where we stop for ice cream. Then we drive straight back to Chicago, where we return our vehicles.

16

Day 16: Chicago - Milwaukee - Chicago

(Fun and explorer day)

We drive to Milwaukee (by minibus), where we get a tour of the very interesting Harley Davidson Museum.It holds the complete history of Harley-Davidson, the first and last bikes, something for every taste, and the possibility to spend most of the day.

We eat a biker lunch at the museum before we drive to a local Harley Davidson dealer (e.g. Woodstock Harley Davidson) so those who want to supplement equipment can do this.

17

Day 17: Chicago

(Fun and explorer day)

Welcome to Chicago “The Windy City”!  

We start our city tour by visiting Willis Tower, the world’s 9th largest building. From the top, you can see into four US states. We continue to explore everything Chicago has to offer, “The Magnificent Mile” (shopping street on Michigan Avenue, Chicago’s “Strip”), the Water Tower, Navy Pier, and Millennium Park (watch out for outdoor concerts). Note: Remember good footwear!

In the evening we visit one of Chicago’s famous blues clubs, Kingston Mines, a very old club with a rich history. Well-known and lesser-known blues artists play continuously from one of two stages. Group transport back to the hotel around midnight.

18

Day 18: Departure Chicago - home travel

We say goodbye to Route 66 and Chicago and travel by bus to the airport before returning home. Thanks for a great ride, good times and sincerely thank you for choosing to travel with JoyRides. We will be happy to see you again as a participant in one of our other tours in the US, South America, Asia, Oceania, or Europe.

Note: Because of the time difference travelers from Europe will arrive home the date/day after departing the US.

Also: This program is a guideline for activities and experiences on the tour. Deviations may occur, but we guarantee that our positive tour leaders will do their utmost to execute the program as described – as far as it is feasible and circumstances allow. We are continually working to improve the program, thus you may experience positive surprises.

Priser (USD)

CHAUFFÖR i dubbelrum:
Från $5 595
CHAUFFÖR i enkelrum:
Från $6 495
PASSAGERARE i dubbelrum:
Från $3 695
PASSAGERARE i enkelrum:
Från $4 595

Resdatum

Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
Route 66 - Westbound Blues
Datum från:
03.06.2022
Datum till:
20.06.2022
Bokningsfrist:
08.04.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
05.07.2022
Datum till:
22.07.2022
Bokningsfrist:
10.05.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
09.08.2022
Datum till:
26.08.2022
Bokningsfrist:
14.06.2022

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
06.09.2022
Datum till:
23.09.2022
Bokningsfrist:
12.07.2022

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
05.05.2023
Datum till:
22.05.2023
Bokningsfrist:
10.03.2023

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
03.07.2023
Datum till:
20.07.2023
Bokningsfrist:
08.05.2023

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
02.08.2023
Datum till:
19.08.2023
Bokningsfrist:
07.06.2023

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
01.09.2023
Datum till:
18.09.2023
Bokningsfrist:
07.07.2023

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
30.05.2024
Datum till:
16.06.2024
Bokningsfrist:
04.04.2024

Reskategori:
Route 66 - Westbound Blues
Datum från:
01.06.2024
Datum till:
18.06.2024
Bokningsfrist:
06.04.2024

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
01.07.2024
Datum till:
18.07.2024
Bokningsfrist:
06.05.2024

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
31.07.2024
Datum till:
17.08.2024
Bokningsfrist:
05.06.2024

Reskategori:
Route 66 - Westbound
Datum från:
30.08.2024
Datum till:
16.09.2024
Bokningsfrist:
05.07.2024


Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
21.06.2022
Datum till:
08.07.2022
Bokningsfrist:
26.04.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
23.08.2022
Datum till:
09.09.2022
Bokningsfrist:
28.06.2022

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
27.09.2022
Datum till:
14.10.2022
Bokningsfrist:
02.08.2022

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
30.09.2022
Datum till:
17.10.2022
Bokningsfrist:
05.08.2022

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
20.04.2023
Datum till:
07.05.2023
Bokningsfrist:
23.02.2023

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
20.05.2023
Datum till:
06.06.2023
Bokningsfrist:
25.03.2023

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
18.06.2023
Datum till:
05.07.2023
Bokningsfrist:
23.04.2023

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
18.07.2023
Datum till:
04.08.2023
Bokningsfrist:
23.05.2023

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
17.08.2023
Datum till:
03.09.2023
Bokningsfrist:
22.06.2023

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
16.09.2023
Datum till:
03.10.2023
Bokningsfrist:
22.07.2023

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
18.04.2024
Datum till:
05.05.2024
Bokningsfrist:
22.02.2024

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
18.05.2024
Datum till:
04.06.2024
Bokningsfrist:
23.03.2024

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
16.06.2024
Datum till:
03.07.2024
Bokningsfrist:
21.04.2024

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
16.07.2024
Datum till:
02.08.2024
Bokningsfrist:
21.05.2024

Reskategori:
Route 66 - Eastbound
Datum från:
15.08.2024
Datum till:
01.09.2024
Bokningsfrist:
20.06.2024

Reskategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Datum från:
14.09.2024
Datum till:
01.10.2024
Bokningsfrist:
20.07.2024