16 dagar
Varaktighet
2/3
Svårighetsgrad
Orlando
Plats
4200 km
Distans

East Coast & Smoky Mountains Blues Tour

Välkommen till en fantastisk 16-dagars rundresa på östkusten med Smoky Mountains och massor av musikupplevelser. Vi kör på några av Amerikas bästa backroads och motorcykelvägar; Blue Ridge Parkway Cherohala Scenic Skyway, Dragon Jack, Devils Triangle, The Snake, Moonshine, Diamondback, etc.

Dessutom kommer vi att utforska det legendariska Blues District med New Orleans, Memphis, Elvis ‘Graceland och Blues Route Hwy 61. Vi tillbringar två nätter i Nashville; Music City (vi besöker County Music Hall of Fame, RCA Studio B, Grand Ole Opry, Johnny Cash Museum, Music Drive, etc.).

ANKOMST/RETUR Orlando/MCO
AVGÅNG FRÅN SVERIGE Vänligen anländ 2 timmar innan flyget avgår.
TURLEDAREN TALAR
INGÅR
Hyra av MC eller Bil Flygbiljetter från huvudflygplats
Bränsle/olja för MC Flerspråkig turledare
Följebil med bagage Entrébiljett till nationalparker
Turbok m/ruttbeskrivning Transport till  uthyrningsföretag
Hotell/Motell +2/3 stars Hyra av hjälm
Bilder från resan T-shirt & halsduk / buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
INGÅR EJ
Valfria attraktioner
Mat och dryck
Insurance/LDW uppgraderingar
Allt som inte anges i ”Ingår” ovan

“Vi i JoyRides tror att själva upplevelsen och gemenskapen är minst lika viktig som själva körningen. Vårt mål är att fylla din ”ryggsäck” med så många positiva minnen som möjligt , så att du sen reser hem med ett stort leende på läpparna och med nya vänner du inte hade innan äventyret började.”

1

Dag 1: Avresa - Ankomst Orlando, Florida

När alla deltagare har anlänt träffas vi för en välkomsthälsning och förfriskningar, som inledning. Kvällens program handlar om att lära känna varandra och vi äter middag tillsammans i äkta amerikansk stil. De som inte är trötta efter den långa resan kan fortsätta till en lokal bar i närheten.
2

Dag 2: Orlando - Homosassa

(Kördag 1: 192 km/120 miles)

Vi börjar dagen med ett informationsmöte, där vi presenterar informationen om din tur på East Coast & Blue Ridge Parkway. Vi presenterar också praktisk information och förberedelser gällande uthämtning av mc och biluthyrning på Explorify Motorcycle Rentals, som har förberett den mc eller bil du har beställt. Därefter hämtar vi våra motorcyklar eller bilar.

När alla är klara på sina motorcyklar börjar vi vår resa på den 4.200 km långa Östkust & Blue Ridge Parkway Adventure -turen. Vi säger adjö till Orlando, sätter kurs västerut och börjar med att köra vid vackra Opopkasjön. Vi fortsätter till det världsberömda Don Garlits Museum of Drag Racing, där du får en bild av den fascinerande början och utvecklingen av Drag Racing-sporten. Efter en trevlig lunch njuter vi av en trevlig resa utmed Floridas västkust, till vårt slutmål för dagen; Homosassa.

3

Dag 3: Homosassa - Destin

(Kördag 2: 550 km/343  miles)

Idag blir det en spektakulär tur längs Floridas kust och stränder. Vi börjar med att köra genom Apalachicola National Forest (Floridas största nationalskog), innan vi åker till  spektakulära Cape San Blas. Därefter åker vi längs stränderna Mexiko och Panama City, innan vi anländer till Destin där vi kommer att njuta av en trevlig kväll på piren.

4

Dag 4: Destin - New Orlèans

(Kördag 3: 433 km/268  miles)

Vi fortsätter vår resa längs de vackra Gulfstränderna och Mexikanska viken, genom USA:s stater; Louisiana, Alabama, Mississippi och Florida. Vi passerar genom hamnar, broar och sumpmarker (Moss Point, Biloxi, Gulfport, Bay St. Louis). Vi fortsätter vår vackra kustresa till det mytomspunna New Orleans och checkar in på vårt hotell i French Quarter. När alla är tillrätta i sina rum träffas vi för en middag på den berömda Bourbon Street, där vi kommer att tillbringa resten av kvällen i äkta New Orleans -stil. Du är i en av de mest spännande och roligaste städerna i USA.

5

Dag 5: New Orléans

(En rolig dag full av upptäckter)

Denna dag kommer vi att utforska New Orleans, som är en av världens mest fascinerande städer. Den har en unik blandning av historia och influenser från Europa, Karibien, Afrika och andra kontinenter. Det är en lysande mosaik av kultur, mat och musik. Här hittar du fulla tallrikar med ”gumbo”, långa nätter på jazz- & bluesklubbar, historiska förorter och festivaler året runt.

6

Dag 6: New Orléans - Vicksburg

(Kördag 4: 389 km/243 miles)

Vi åker norrut på Hwy 61, The Blues Route mot Baton Rouge och historiska Vicksburg, som är vårt sista stopp för dagen. Vicksburg var en central plats för det amerikanska inbördeskriget. Det var här som General Grant och Lee möttes i en legendarisk strid i de sista stadierna av kriget mellan Syd och Nord. Vi besöker Nationalmonumentet och Old Courthouse, där vi känner av den historiska stämningen. Vi besöker också Coca-Cola-museet, eftersom Vicksburg är födelseplatsen för den berömda drycken. Det var här som den första flaskan producerades av Bierdenharn Candy Co. Kvällen spenderas vi sen på en av stadens roliga bluesklubbar.

7

Dag 7: Vicksburg - Memphis

(Kördag 5: 357 km/223 miles)

Vi börjar vår Blues & Music-tur när vi åker norrut på Highway 61. Vi kör till den berömda “Gateway to the Blues” i Tunica, där vi stannar vid Blues besökscentret tillika museum. Vi stannar vid “The Crossroads” (där Hwy 61 och Hwy 49 korsar varandra). Platsen symboliserar Robert Johnsons berömda blueslåt från 1936. Johnson (även känd som “Father of The Blues”) spelade låten solo med akustisk gitarr i Delta blues -stil och har blivit en del av Johnsons mytologin, eftersom den hänvisar till var han sålde sin själ till djävulen för att bli bäst på att spela blues. Låten har sedan dess också spelats in av Elmore James och Eric Clapton. Hwy 61, The Blues Route är också känd genom Bob Dylan genom hans album “Highway 61 Revisited”.

8

Dag 8: Memphis - Graceland - Nashville

(Kördag 6: 396 km/248 miles)

Välkommen till en av turens absoluta höjdpunkter! Vi besöker Graceland; hem för den legendariska King of Rock’n Roll; Elvis Aaron Presley. Graceland var Elvis hem från 1958 till hans död 1977. Här hittades han död i badet av sin fästmö Ginger Alden på eftermiddagen den 16 augusti 1977. Idag öppnas Graceland för allmänheten som närmast pilgrimsvandrar i tusental årligen för att se hur ”Kungen” levde. De kommer också för att se hans grav i den stora parken vid Graceland. Här är  Elvis begravd med sina föräldrar och en av hans mormödrar. Vi tillbringar morgonen med att ta till oss historien om den här underbara människan och artistens liv. Efteråt kommer du inte längre att tvivla: “Kungen lever fortfarande”.

Fulla av intryck åker vi från Graceland för att besöka en av de mest trendiga musikstäderna i världen; Nashville, även kallad «Music City». Vi tillbringar kvällen på den berömda «Music Drive».

9

Dag 9: Nashville

(En dag för nöjen och upptäckter)

En dag tillägnad musikälskare. Tillbringa dagen som du vill, oavsett om du vill promenera på Nashvilles gator, njuta av musikställena på Music Drive, besöka den lokala Harley Davidson -butiken eller dyka ner i den fascinerande stadens rika musikhistoria.

För dem som är intresserade börjar vi dagen med att utforska den berömda “Country Music Hall of Fame” och “RCA Studio B” (där Elvis Presley gjorde flera kända inspelningar). Därefter besöker vi det intressanta “Johnny Cash Museum”. Vi beger oss sen tillbaka till hotellet för att vila innan vi tillbringar ännu en kväll på roliga Music Drive.

10

Dag 10: Nashville - Sevierville

(Kördag 7: 386 km/241 miles)

Vi lämnar Nashville med alla roliga och glada minnen och beger oss mot den berömda Great Smoky Mountains National Park (den mest besökta nationalparken i USA) och några av de bästa motorcykelvägar du någonsin kommer att köra i ditt liv. Vi spenderar dagen på små kurviga vägar i fina omgivningar och sammanstrålar med den fantastiska Devils Triangle. Vi hamnar i Sevierville, där vi kommer att tillbringa en mysig kväll innan det stora äventyret.

11

Dag 11: Sevierville - Smoky Mountains

(Kördag 8: 339 km/210 miles)

Den här dagen kommer att bli ett minne för livet! Vi kommer åka på några av de bästa motorcykelvägarna i USA (även Världen); US 129 “Tail of The Dragon” (rankad som USA:s #3 bästa motorcykelväg) och “Cherohala (natursköna) Skyway” (rankad #7). Det bästa av allt, är att du kan välja vilken du vill åka två gånger! Vi kommer att ta oss tid att njuta av resan, det spektakulära landskapet och hålla på säkerheten. OBS: Tänk på att “Tail of the Dragon” har många motorcykelolyckor årligen, så kör säkert på dessa utmanande vägar. Njut också av vägen och framförallt, njut av den härliga atmosfären!

De som vill kan bo i Sevierville och koppla av vid poolen eller shoppa på Tanger Outlet som ligger tvärs över gatan från hotellet.

12

Dag 12: Sevierville - Little Switzerland

(Kördag 9:323 km/202 miles)

Välkommen till ännu en dag för historieböckerna! Vi kommer att använda hela dagen på hisnande Blue Ridge Parkway (rankad som USA:s #2 bästa motorcykelväg). Ord kan inte beskriva denna resa; den måste upplevas.

Vi börjar dagen med att besöka museet “Wheels through time” (platsen för världens främsta samling av sällsynta amerikanska motorcyklar, memorabilia och en imponerande samling av unika amerikanska bilar). Vi avslutar dagen vid en liten stad i bergen, inspirerad av ett land i Europa, Lilla Schweiz, där vi njuter av utsikten.

13

Dag 13: Little Switzerland - Savannah

(Kördag 10: 303 km/309 miles)

Vi börjar dagen med ännu en utmanande tur; “The Diamondback” (Hwy 226A). Därefter sätter vi kurs mot Savannah och Floridas kust. På vår väg gör vi ett stopp i Norge och Danmark.

14

Day 14: Savannah - St.Augustine

(Kördag 11: 303 km/188 miles)

Vi kör söderut mot ett varmare klimat och Floridas stränder. Innan vi når St Augustine, så köra vi upp på den berömda Highway 1. Vårt slutmål för dagen är historiska St Augustine, Floridas tidigare huvudstad och numera en stor turistattraktion. Vi njuter av en trevlig kväll tillsammans.

15

Dag 15: St.Augustine - Daytona Beach - Orlando

(Kördag 12: 204 km/128 miles)

Idag kör vi parallellt med Atlanten ända till Daytona “Biker” Beach. Vi ger oss ut på den berömda “Ormond Scenic Loop & Trail”, en 50 km dubbel vägslinga som korsar några av de vackraste och mest varierande landskapen i Nordöstra Florida. “The Loop” är inte som andra attraktioner; njut av friheten, solskenet, en öppen väg och graciösa kurvor, det är en dröm för alla motorcykel- entusiaster överallt. Den bekväma resan är ett måste för dem som gillar en öppen motorväg och Floridas naturliga skönhet. Vi kör till Destination Daytona (världens största Harley Davidson återförsäljare, Bruce Ross Meyer, med ett showroom på strax över 10 000 kvm). Här äter vi vår lunch och njuter av den fantastiska atmosfären.

Därefter börjar vi vår sista etapp för att lämna tillbaka våra mc/bilar för att  fira att alla kom fram säkert efter en rolig och händelserik tour tillsammans.

Vi beger oss till International Drive, för att avsluta dagen på roliga B.B. Kings Blues Club. Där firar vi att alla kom fram säkert efter en rolig och händelserik tour tillsammans.

16

Dag 16: Avresa Orlando - Hem

Vi säger adjö till America’s Smoky Mountain Blues Tour, Orlando och återvänder hem. Tack för en fantastisk resa, en härlig tid och uppriktigt tack för att du valde att åka med JoyRides. Vi önskar dig en säker resa hem och hoppas att vi ses igen på en av våra andra turer i USA, Sydamerika, Asien, Oceanien eller Europa!

Obs: På grund av tidsskillnaden kommer resenärer från Europa att komma hem datumet/dagen efter avresa från USA.

Att tänka på: Detta program är en riktlinje för aktiviteter och upplevelser på touren. Avvikelser kan förekomma, men vi garanterar att våra positiva reseledare kommer att göra sitt yttersta för att genomföra programmet enligt beskrivningen – så långt det är möjligt och som omständigheterna tillåter. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra programmet, så du kan få uppleva positiva överraskningar.

Priser (USD)

CHAUFFÖR i dubbelrum:
Från $5 495
CHAUFFÖR i enkelrum:
Från $6 245
PASSAGERARE i dubbelrum:
Från $3 495
PASSAGERARE i enkelrum:
Från $4 395

Resdatum

Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
East Coast - Kampanjtur
Datum från:
26.06.2022
Datum till:
11.07.2022
Bokningsfrist:
28.03.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
14.08.2022
Datum till:
29.08.2022
Bokningsfrist:
16.05.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
East Coast Pos & Friends
Datum från:
30.08.2022
Datum till:
14.09.2022
Bokningsfrist:
01.06.2022

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
15.09.2022
Datum till:
30.09.2022
Bokningsfrist:
17.06.2022

Reskategori:
East Cost Tour HOG Tr.heim
Datum från:
12.07.2022
Datum till:
27.07.2022
Bokningsfrist:
28.06.2022

Reskategori:
HOG Jubileumsresa 2022
Datum från:
30.09.2022
Datum till:
15.10.2022
Bokningsfrist:
02.07.2022

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
01.10.2022
Datum till:
16.10.2022
Bokningsfrist:
03.07.2022

Reskategori:
East Cost MilVet
Datum från:
29.09.2022
Datum till:
14.10.2022
Bokningsfrist:
07.07.2022

Reskategori:
East Coast - Tjejtur
Datum från:
01.10.2022
Datum till:
16.10.2022
Bokningsfrist:
10.08.2022

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
16.04.2023
Datum till:
01.05.2023
Bokningsfrist:
16.01.2023

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
02.05.2023
Datum till:
17.05.2023
Bokningsfrist:
01.02.2023

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
18.05.2023
Datum till:
02.06.2023
Bokningsfrist:
17.02.2023

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
13.08.2023
Datum till:
28.08.2023
Bokningsfrist:
15.05.2023

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
29.08.2023
Datum till:
13.09.2023
Bokningsfrist:
31.05.2023

Reskategori:
East Coast - Tjejtur
Datum från:
30.09.2023
Datum till:
15.10.2023
Bokningsfrist:
09.08.2023

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
14.04.2024
Datum till:
29.04.2024
Bokningsfrist:
15.01.2024

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
30.04.2024
Datum till:
15.05.2024
Bokningsfrist:
31.01.2024

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
16.05.2024
Datum till:
31.05.2024
Bokningsfrist:
16.02.2024

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
11.08.2024
Datum till:
26.08.2024
Bokningsfrist:
13.05.2024

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
27.08.2024
Datum till:
11.09.2024
Bokningsfrist:
29.05.2024

Reskategori:
East Coast Blues Tour
Datum från:
12.09.2024
Datum till:
27.09.2024
Bokningsfrist:
14.06.2024

Reskategori:
East Coast - Tjejtur
Datum från:
28.09.2024
Datum till:
13.10.2024
Bokningsfrist:
07.08.2024