19 dagar
Varaktighet
2/3
Svårighetsgrad
USA
Plats
6360 km
Distans

NorthWest – The Cowboy Tour

Northwest Cowboy Tour är en resa på “back roads” över USA’s North West. Vi kör på några av Amerikas bästa motorcykelvägar; “Den ensamaste vägen i Amerika” (Hwy 50), Beartooth Highway, Pacific Highway 1, Wild West Run, Black Hills Run och “Plains and Simple”. Den här norra vägen tar oss över cowboylandskap – därmed namnen på resan.

Efter att ha kryssat  Highway 1 och känner värmen och vinden från Stillahavet fortsätter vi genom Rocky Mountains. Vi besöker Mount Rushmore, Crazy Horse minnesmärke, Yellowstone National Park med alla dess attraktioner, Badlands och mycke mer. Vägarna här är gjorda för att köra motorcykel. Men akta dig – det kan stå bison i vägen!

ANKOMST/RETUR Los Angeles/LAX – Chicago/ORD (Eastbound)
AVGÅNG FRÅN SVERIGE Vänligen anländ 2 timmar innan flyget avgår.
TURLEDAREN TALAR
INGÅR
Hyra av MC eller Bil Flygbiljetter från huvudflygplats
Bränsle/olja för MC Flerspråkig turledare
Följebil med bagage Entrébiljett till nationalparker
Turbok m/ruttbeskrivning Transport till  uthyrningsföretag
Hotell/Motell +2/3 stars Hyra av hjälm
Bilder från resan T-shirt & halsduk / buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
INGÅR EJ
Valfria attraktioner
Mat och dryck
Insurance/LDW uppgraderingar
Allt som inte anges i ”Ingår” ovan

“Vi i JoyRides tror att själva upplevelsen och gemenskapen är minst lika viktig som själva körningen. Vårt mål är att fylla din ”ryggsäck” med så många positiva minnen som möjligt , så att du sen reser hem med ett stort leende på läpparna och med nya vänner du inte hade innan äventyret började.”

1

Dag 1: Avresa - Ankomst Los Angeles, Kalifornien

När alla deltagare har anlänt träffas vi för en välkomsthälsning och förfriskningar som inledning. Kvällens program handlar om att lära känna varandra och vi äter middag tillsammans i äkta amerikansk stil. De som inte är trötta efter den långa resan kan fortsätta till en lokal bar i närheten.

2

Da2 2: Los Angeles - Solvang

(Kördag 1: 215 km/134 miles)

Vi börjar dagen med ett informationsmöte, där vi lämnar information om din tur på North West Cowboy-turen. Vi tar också upp praktisk information och förberedelser gällande mc och biluthyrning. Vi checkar ut från hotellet för att börja vårt Cowboy äventyr. När alla är klara på sina motorcyklar ger vi oss ut på vår North West – Cowboy -tur! Los Angeles försvinner bakom oss när vi beger oss västerut för ett unikt äventyr fullt av historia, äventyr och massa roligt. När vi åker ut ur LA, gör dig redo för några fantastiska körupplevelser på den legendariska och spektakulära Pacific Coast Highway 1 mot “danska” Solvang.

På vårt första smakprov av en av de mest fantastiska motorcykelvägarna i världen, så kommer du att få uppleva den spektakulära kusten, fantastisk utsikt över grottor och klippformationer (det kommer att finnas gott om möjligheter att ta fantastiska bilder).

Vi cruisar till den berömda restaurangen, Malibu & Neptunus Net bikerrestaurant, där vi äter lunch. Vi fortsätter till Santa Barbara & Stearns Pier, som av många kallas America’s Riviera på grund av dess liknande klimat och geografi från den franska och italienska rivieran.

Vi fortsätter till  ”danska” Solvang (systerort till  Aarhus), där vi bor på ett danskt Gästgiveri, äter på en dansk ölrestaurang och äter frukost på ett danskt bageri. Vi kan till och med få gå bakom kulisserna för att hälsa på hos den danske bagaren.

3

Dag 3: Solvang - Monterey

(Kördag 2: 339 km/210  miles)

Vi säger hej då till Solvang och fortsätter vår underbara resa mot södra Kalifornien. Vi säger det igen: det är svårt att tro att naturen kan vara vackrare, men dagens åktur tar helt enkelt andan ur en. Vi kör den mycket uppskattade Pacific Coast Highway 1, med bergen på vår vänstra sida och Stilla Havet på vår högra sida. När vi fortsätter förbi Big Sur kommer du att känna den varma solen i Kalifornien ihop med den utsökta salta havsluften på din hud. Det kommer att finnas flera mil med fantastisk utsikt och fantastiska formationer där Santa Lucia -bergen möter Stilla havet och skapar en av de vackraste sträckorna på Kaliforniens kust. Idag kommer du att känna en härlig varm bris och njuta av en spektakulär solnedgång.

Dagens slutdestination är Monterey, hem åt den världsberömda Laguna Seca Automobile (känd tävlingsbana för motorcyklar). När vi anländer till denna spektakulära kuststad, kommer vi att tillbringa eftermiddagen längs Cannery Row, fylld med vackra hotell, butiker och restauranger och
vi äter sen middag på det berömda varvsområdet Fisherman’s Wharf.

4

Dag 4: Monterey - San Francisco

(Kördag 3: 192 km/119 miles)

Idag kör vi genom Big Basin Redwood State Park, som är full av kurviga och smala motorcykelvägar och de berömda stora Redwood -träden. Vi är övertygade om att du kommer att ha ett stort leende på läpparna. Vi stannar för lunch på den berömda motorcykelbaren “Alice’s”, innan vi beger oss till roliga San Francisco, där vi kommer att bo nära stadens centrum och alla dess attraktioner.

När du vaknar i San Francisco kanske du förstår varför Frank Sinatra lämnade sitt hjärta i denna stad. Staden är en funky, individualistisk och förvånansvärt liten plats – förvisso den mest liberala staden i USA.

San Francisco har verkligen en europeisk känsla och du har många fler möjligheter för sightseeing än det är möjligt att hinna med under vår korta vistelse här. Se till att du besöker Fisherman’s Wharf där du har små affärer och gatukaféer som är kända för några av de bästa skaldjursrätterna i världen. Hoppa gärna på en av stadens berömda “linbilar” som är rörliga attraktioner att uppleva i hjärtat av denna fantastiska stad! Andra bra alternativ är fängelseön Alcatraz (måste bokas i förväg), hamnkryssningar, Chinatown, Lombard Street (en av Amerikas kurvigaste gator).

5

Dag 5: San Francisco - Virginia City

(Kördag 4: 428 km/266 miles)

Vi kör ut från San Francisco på den världsberömda bron Golden Gate Bridge, där vi tar oss tid att njuta av utsikten över bron och vackra San Francisco. Efteråt beger vi oss norrut mot Sacramento för att börja vår fascinerande resa på “The loneliest highway in America (Hwy 50)”. På vår väg kör vi längs stranden av vackra Lake Tahoe, en mycket populär semesterort på både sommar som vintertid (fjällvandring, skidåkning och sommarnöjen). Vi kör sista sträckan till roliga och historiska Virginia City.

6

Dag 6: Virginia City - Ely

(Kördag 5: 499 km/310 miles)

Idag kommer du att upptäcka hur “The loneliest highway in America (Hwy 50)” fick sitt namn.
Vi kommer att tillbringa hela dagen i det torra ökenliknande landskapet med mycket få till synes slumpmässigt liggande bosättningar/städer. Vi kommer att stanna vid det berömda Shoetree av Middlegate, som har en fascinerande historia. Därefter fortsätter vi vår spektakulära åktur på Hwy 50 till Eureka, där vi övernattar.

7

Day 7: Ely - West Wendover

(Kördag 6: 225 km/140 miles)

Idag avslutar vi vår resa på “The loneliest road in America (Hwy 50)” när vi börjar vår resa norrut mot spektakulära Yellowstone National Park. På vår väg kommer vi delvis också att köra på en annan känd väg; “Lincoln Highway” (US 93). När vi anländer till vår destination, West Wendover, kommer vi att köra till den berömda Bonneville Salt Flats International Racing Track, platsen för många hastighetsrekord och filmer. Kika efter skylten: “Harley -ägare, gör ditt bästa …”.

8

Dag 8: West Wendover - Garden City

(Kördag 7: 384 km/240 miles)

Vi börjar dagen med en ”transportsträcka”på I-80 (tyvärr det bästa alternativet), innan vi svänger norrut till Hwy-89. På väg till Garden City vid Bear Lake kör vi på några roliga bergsvägar.

9

Dag 9: Garden City - Jackson

(Kördag 8: 234 km/146 miles)

Idag beger vi oss mot magiska Yellowstone National Park och “Wild West Run”. Vi åker norrut till vackra Bear Lake (se upp för alligatorer), innan vi fortsätter till Montpellier, där vi kommer att besöka den historiska platsen för Butch Cassidys bankrån. Därefter kör vi roliga lite krångliga vägar till Jackson, som ligger i dalen Jackson Hole, en semesterort för rika personer i Kalifornien.
Vi tillbringar kvällen på den berömda Million Dollar Cowboy Bar.

10

Dag 10: Jackson - Cody

(Kördag 9: 379 km/237 miles)

Välkommen till ännu en av turens höjdpunkter! Det kommer att bli en lång dag fylld med unika och sällsynta upplevelser. Vi kör in i underbara Grand Teton och Yellowstone National Park och börjar köra på en av USA: s mest populära motorcykelvägar; Wild West Run (Jackson – Yellowstone Lake). Vi kör utmed Jackson Lake innan vi åker vidare till den spektakulära Old Faithful Geyser, som fortfarande är en av de mest aktiva kongejsrar som finns med sina förutsägbara utbrott ungefär mellan 35:e till 120:e minut. Old Faithful, namngavs 1870 under Washburn-Langford-Doane-expeditionen och var den första gejsern i parken som fick ett namn.

Vi fortsätter vår resa i spektakulära Yellowstone och börjar köra på Grand Loop Rd, innan vi stannar vid den hisnande utsiktsplatsen, Artist Point. Därefter besöker vi livs levande buffelhjordar på nära håll. Var redo för spännande möten, men akta dig för djuren (björnar, varg, älg, bufflar). Vi avslutar dagen med att åka in i Buffalo Bills (William F. Cody) hemstad; Cody, där vi äter middag på Buffalo Bills historiska Irma Hotel.

11

Dag 11: Cody - Beartooth Hwy - Cody

(Kördag 10: 364 km/227 miles)

Dagens etapp blir höjdpunkten för många. Välkommen till den världsberömda “Beartooth Highway”, (rankad som USA: s bästa motorcykelväg nr 1). Beartooth Highway har inte uppnått sin ikonstatus bland motorcyklister över hela världen utan anledning; var beredd på unika slingrande bergsvägar upp och ner för berget, med hårnålssvängar och spektakulär utsikt! Detta kommer också att vara turens mest krävande omgång, så vi kör i ett bekvämt och säkert tempo för att säkerställa att alla förblir säkra och får gott om tid att njuta av resan och utsikten. Ha din kamera redo, du kör på en av världens bästa motorcykelvägar. Njut av det!

På väg till Beartooth Pass kör vi på Chief Joseph Scenic Byway, det är också en upplevelse för livet! Efter vår återkomst till Cody kan du besöka det spektakulära samlingsmuseet, Buffalo Bill´s Center of the West.

12

Dag 12: Cody - Gillette

(Kördag 11: 408 km/255 miles)

Det blir ännu en dag på spektakulära kurviga roliga bergsvägar. Vi kör in i Big Horn Canyon & National Forest och hisnande landskap. Vi är övertygade om att ditt leende kommer att sitta fastklistrat. Vi stannar för lunch & cowboy-shopping i Sheridan. Därefter kör vi förbi “Spotted Horse” baren på väg till Gillette.

13

Dag 13: Gillette - Deadwood

(Kördag 12: 257 km/160 miles)

Idag startar vi vårt roliga äventyr i Black Hills, platsen för Sturgis Bike Rally (urmodern till alla motorcykelträffar). Gör dig redo för en upplevelse för livet! Vi börjar med att köra till det berömda Devil’s Tower, en mycket populär destination och plats för sci-fi-filmen “Encounters of the 3rd degree” (”Närkontakt av 3:e graden” från 1977). Vi njuter av omgivningen och dess spektakulära klippformationer. Vårt nästa stopp är Sundance, hem för Sundance Kid. Därefter kör vi genom vackra Spearfish Canyon:s ursprungliga omgivningar, precis som i en målning och som bara naturen kan skapa.

Vi tar oss till Deadwood, där vi besöker “No 10 Saloon” där Wild Bill Hickok sköts till döds när han spelade poker. Kortkombination han hade i nävarna, 2 svarta ess och 2 svarta åttor när han sköts kallas nu “Deadman’s Hand”) . Deadwood är inom ett indianreservat och har alla spelrättigheter. Det var också här Calamity Jane (den berömda kvinnliga skarpskytten) träffade Wild Bill första gången och senare blev de också ett par.

14

Dag 14: Deadwood - Black Hills Run - Sturgis

(Kördag 13: 275 km/172 miles)

Idag kör vi den berömda och populära Black Hills Run, upplever alla fantastiska attraktioner runt Sturgis och får en känsla av det världsberömda Sturgis Bike Rally.

Vi njuter av att köra Black Hills Run och kommer till Crazy Horse, världens största monument hugget i berget. Vi fortsätter till Custer och Custer State Park, området som fängslade general George A. Custer på grund av dess vackra landskap och omgivningar. Vi kör Needles Highway och Wildlife Loop, där vi kan stöta på levande bufflar. Vi äter lunch ute i Custer State Park, innan vi kör till Mt Rushmore (de tre presidenternas huvuden uthuggna i berget). Efteråt kör vi den berömda Iron Mountain Road. Var redo för en unik upplevelse.

Efter att vi tagit till oss av Black Hills kör vi till Sturgis, en liten stad och centrum för alla aktiviteter runt Sturgis Bike Rally, Amerikas äldsta och mest legendariska motorcykelträff. Vi parkerar motorcyklarna och besöker den världsberömda Knuckle Saloon. Det är dags för mcfest!

15

Dag 15: Sturgis - Oacoma

(Kördag 14: 424 km/264 miles)

Vi säger hejdå till Sturgis och åker österut. Vårt första stopp är i den berömda Wall Drug, en verkligt unik upplevelse och vårt sista tillfälle att göra sig iordning. Vi fortsätter till den spektakulära Badlands National Park. Badlands robusta skönhet lockar besökare från hela världen. Dessa slående geologiska fyndigheter innehåller några av de rikaste fossilsamlingarna.

Däggdjur som noshörningar, hästar och sabeltandade tigrar gick här en gång. Parkens nästan 1000 kvadratkilometer land består av en vidd av blandat gräs och prärie, där bison, bighorn, präriehundar och Blackfoot-illrar lever idag. Vi äter också lunch inne i Badlands.

Efter att ha smält Badlands ,startar vi ännu ett äventyr när vi kör in i Cheyenne Indian Territorium där den berömda filmen “Dancing with wolves” (”Dansar med vargar” och Kevin Costner) spelades in. Vi kommer köra genom detta vackra territorium ända till den lilla staden Oacoma, där vi kommer att övernatta.

16

Dag 16: Oacoma - Worthington

(Kördag 15: 334 km/209 miles)

Det kommer att bli en dag där vi färdas genom jordbrukslandskap och massor av majsodlingar, i ett geografiskt område där många skandinaviska invandrare en gång bosatte sig. Således blir vårt första stopp “Världens enda majspalats”. Vi fortsätter till “Porter Sculpture park” (med ett nästan 20 meter stort tjurhuvud som skulptur) innan vi kör till Sioux Falls för en sen lunch. Efter lunch beger vi oss till vår slutdestination, Worthington.

17

Dag 17: Worthington - Lake City

(Kördag 16: 384 km/240 miles)

Om du är en musikälskare kommer detta att bli en dag att skriva om i historieböckerna. Vi kommer att besöka Paisley Park (Prince’s privata egendom och produktionsanläggning med artefakter från hans liv) och få till oss mer om livet för denna otroligt begåvade konstnär. Därefter kör vi vackra Hwy 61 längs Mississippifloden till Lake City.

18

Dag 18: Lake City - Chicago

(Kördag 17: 550 km/343miles)

Vårt cowboyäventyr närmar sig slutet när vi börjar vår sista dag. Vi fortsätter vår vackra resa längs Mississippifloden fram till lunch. Därefter kommer vi att köra backroads hela vägen till Chicago, där vi kommer att lämna tillbaka motorcyklarna. Vi njuter av vår sista dag tillsammans, innan vi äter vår sista tourmiddag tillsammans.

19

Dag 19: Avgång Chicago - Hemresor

Vi säger adjö till Amerikas North-West, Chicago och återvänder hem. Gruppen åker buss till flygplatsen. Tack för en fantastisk resa, en härlig tid och uppriktigt tack för att du valde att åka med JoyRides. Vi önskar dig en säker resa hem och hoppas att vi ses igen på en av våra andra turer i USA, Sydamerika, Asien, Oceanien eller Europa!

Obs:På grund av tidsskillnaden mellan USA och Sverige kommer du hem en kalenderdag senare.

Bemärka: Detta dagsprogrammet är riktlinjer för aktiviteter och upplevelser du  kommer att få uppleva på turen. Avvikelser kan förekomma, men vi garanterar att våra duktiga guider kommer att anstränga sig till det yttersta för att genomföra hela programmet som det är beskrivet, detta så långt det är genomförbart och under omständigheter vi kan påverka. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra programmet, därför kan det hända  att du kanske kommer få positiva överraskningar.

Priser (USD)

CHAUFFÖR i dubbelrum:
Från $6 250
CHAUFFÖR i enkelrum:
Från $7 300
PASSAGERARE i dubbelrum:
Från $3 595
PASSAGERARE i enkelrum:
Från $4 735

Resdatum

Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
North West - The Cowboy Tour
Datum från:
12.07.2022
Datum till:
30.07.2022
Bokningsfrist:
13.04.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
North West - The Cowboy Tour
Datum från:
11.07.2023
Datum till:
29.07.2023
Bokningsfrist:
12.04.2023

Reskategori:
North West - The Cowboy Tour
Datum från:
09.07.2024
Datum till:
27.07.2024
Bokningsfrist:
10.04.2024