19 dagar
Varaktighet
2/3
Svårighetsgrad
USA
Plats
6060 km
Distans

Coast to Coast – Cross Continent Tour, Eastbound & Westbound.

Denna resan är en äventyrsresa och sträcker sig som namnet antyder från kust till kust över den nordamerikanska kontinenten. Vi kör ca. 6000 km/ 4000 miles, korsar 9 amerikanska stater och 3 tidszoner. Du vil uppleva både storstaden, havet, öknen, bergen, prärien, fantastiska motorcykelvägar och “backroads”. Vid programmet finns spektakulära Los Angeles, Santa Monica och Venice Beach, roliga San Diego, Tombstone, Pecos Rodeo, El Paso, San Antonio, New Orleans, Mexikanska viken, USS Alabama, Cape San Blas, Tallahasse, Daytona “Biker” Beach och Orlando.

ANKOMST/RETUR Los Angeles/LAX – Orlando/MCO (Eastbound)

Orlando/ORD – Los Angeles/LAX (Westbound)

AVGÅNG FRÅN SVERIGE Vänligen anländ 2 timmar innan flyget avgår.
TURLEDAREN TALAR
INGÅR
Hyra av MC eller Bil Flygbiljetter från huvudflygplats
Bränsle/olja för MC Flerspråkig turledare
Följebil med bagage Entrébiljett till nationalparker
Turbok m/ruttbeskrivning Transport till  uthyrningsföretag
Hotell/Motell +2/3 stars Hyra av hjälm
Bilder från resan T-shirt & halsduk / buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
INGÅR EJ
Valfria attraktioner
Mat och dryck
Insurance/LDW uppgraderingar
Allt som inte anges i ”Ingår” ovan

“Vi i JoyRides tror att själva upplevelsen och gemenskapen är minst lika viktig som själva körningen. Vårt mål är att fylla din ”ryggsäck” med så många positiva minnen som möjligt , så att du sen reser hem med ett stort leende på läpparna och med nya vänner du inte hade innan äventyret började.”

1

Dag 1: Ankomst Los Angeles, California

När alla har anlänt till hotellet och kommit till rätta i sina rum samlas vi för en välkomstsamling med förfriskning och presentation av alla deltagare och guider. Kvällen är avsatt för att lära känna varandra lite och äta middag tillsammans på äkta amerikanskt vis. De som inte är slitna nog efter resan kan besöka en lokal bar i närheten av hotellet.

2

Dag 2: Los Angeles - San Diego

(Kördag 1: 212 km)

Vi börjar dagen med ett informationsmöte om turen  ”Coast to Coast”.Vi tar också all praktisk information och förberedelse inför hyran av mc eller bil. Efteråt checkar vi ut från hotellet och åker och hämtar våra motorcyklar. Motorcykeln du har beställt för turen är klar och all nödvändig försäkring är inkluderad. När alla är klara och sitter på motorcyklarna drar vi i väg på vår resa över kontinenten. LA försvinner bakom oss och vi sätter kurs söder över för ett unikt och kul äventyr fullt av historia och spänning

Denna första dag kör vi både stadskörning, lite motorväg och en fantastisk tur längs den legendariska Pacific Highway mot San Diego. Vi börjar lugnt medan vi vänjer oss med den ”Californiska” trafiken och temperaturen. Efter ca 30 min tar vi vårt första stopp, Long Beach, där vi tar en extra säkerhetskoll av motorcykel och utrustning innan vi börjar turen på allvar.

Vi tar en trevlig lunch på Ruby’s Diner i Laguna Beach. Här kan du beställa en riktig gammaldags milkshake – rekommenderas varmt!

Därefter kör vi direkt till San Diego och in i den gamla historiska stadsdelen. Här checkar vi in på hotellet och tillbringar resten av dagen med allt vad denna vackra staden har att erbjuda : USS Midway maritime museum, Little Italy, Old Town.

3

Dag 3: San Diego - Yuma

(Kördag 2: 362 km)

Gör dig klar för en spektakulär kördag! Vi startar dagen med att köra på den berömda Old Highway 80 och historiska Highway 94. Härliga slingriga vägar och vacker natur. Vi fortsätter att köra väldigt nära mexikanska gränsen och kommer se de oerhört stora resurser usa spenderar på att beskydda gränsen. Vi kommer köra i genom ”checkpoint, därefter kör vi till Desert View Tower som har en fantastisk utsikt över dalen. Vi äter vår lunch i Calexico nära den mexikanska gränsen.

Den andra delen av dagen kommer inte vara mindre spektakulär. Vi kör genom imperial sand dunes där du kommer uppleva att köra i en äkta sandöken. Detta är verkligen en unik upplevelse, efter det drar vi till yuma där vi tillbringar kvällen i det mysiga historiska distriktet.

.

4

Dag 4: Yuma - Tucson

(Kördag 3: 489 km)

Vi sätter återigen kursen mot den mexikanska gränsen, genom Sonoran desert ett reservat för oberört ökenklimat och djurbestånd. Här kommer du se ”organ pipe” kaktus, ödlor och andra säregna djurarter. Vårt första stopp är ajo, där vi besöker organ pipe cactus national monument.

Vi fortsätter sen med körning på härliga vägar genom ökenlandskap tills vi kommer till Tuscon och beger oss in i vilda västern när vi når det mytomspunna Tuscon .

Här kommer vi tillbringa eftermiddagen på Old Tuscon Museum som är en gammal västernby och filmstudio

5

Dag 5: Tucson - Tombstone

(Kördag 4: 270  km)

Vi startar dagen med att köra en av Arizonas mest spektakulära motorcykelvägar; Mt Lemmon scenic byway. På toppen av Mt Lemmon stannar vi och njuter av utsikten över det vackra och vilda landskapet.

När vi kört tillbaka ner fortsätter vi raka vägen till det anrika Tombstone som även kallas ”the town too tough to die” där vi övernattar. Tombstone är en av de äldsta gruvstäderna i usa och hemstad för den mest berömda revolverduellen i vilda västern, revolverfighten på o.k.coral med (Wyatt) Earp-bröderna  och doc holiday mot Clanton och Mc Laury-bröderna.  Vi följer i Wyatt Earps fotspår och tar rollen som cowboys och tar en drink på ”Big Nose Kate’s saloon”

6

Dag 6: Tombstone - El Paso

(Kördag 5: 460 km)

Vi fortsätter vår resa i det gamla vilda västern och besöker den gamla västern staden Bisbee. Därefter kör vi till Geronimo Surrender Monument som ligger i närheten av där Geronimo gav sig och därmed markerade slutet på kriget mellan indianer  och ”cowboys”. Sen drar vi till Columbus och ser var Pancho Villa genomförde sina beryktade räder.

Vi kör längs mexikanska gränsen till El Paso där vi kör den natursköna ”scenic drive” och stannar vid utsiktspunkten på toppen. Härifrån kan du se till två stater , Texas och Mexico. Vi kommer också besöka Barnetts Harley Davidson, som har världens största utbud av Harley Davidsons.

7

Dag 7: El Paso - Alpine

(Kördag 6: 470 km)

Vi startar med att köra till salt flats, där vi besöker Salt Flats Café. Vi fortsätter genom Fort Davis mountains state park innan vi kör den fantastiskt fina vägen från Mt. Livermore till Fort Davis på vägen mot Alpine

8

Dag 8: Big Bend National Park

(Kördag 7: 442 km)

Denna dagen är tillägnad till att utforska och njuta av den vackra national parken Big Bend. Vi kör genom hela parken och stannar vid flera utsiktsplatser, så ha kameran beredd! Det kommer bli en varm dag så se till att ha passande kläder på er.

9

Dag 9: Alpine - Del Rio

(Kördag 8: 334 km)

Vi upplever ännu en dag i ”vilda västern” medan vi kör genom Texas. Vi startar dagen med att besöka den legendariska domaren Roy Bean (även känd som ”lagen väster om Pecos”) hans saloon. Därefter fortsätter vi präriekörningen tills vi kommer tillbaka in på Old Hwy 90, som tar oss till Seminole Canyon State Park. Seminole Canyon har varit bebodd i över 9000 år och består av majestätiska och vackra förhistoriska indianska sten och bergsformationer. En unik upplevelse. Var beredd med kameran!

Vi stannar för lunch i detta fascinerande område. Vår sista etapp för dagen går rakt till Del Rio, där vi om vi vill kan njuta vinet hos val Verde Winery.

10

Dag 10: Del Rio - San Antonio

(Kördag 9: 321 km)

Välkommen till en av de bästa kördagarna i ditt mc-liv! Vi garanterar en unik upplevelse för den här dagen ska vi nämligen köra ” The Three Sisters” alias ” The Twisted Sisters” (rd 335, 336 och 337). En del säger att det är den bästa motorcykelvägen i hela USA, vi säger att det är en av de bästa. En äkta gobit till ett MChjärta, ha kameran redo!

Vi kör ut ur Camp Wood och tar oss an ” The Three Sisters” där vi gör flera stopp längs vägen. Var extra uppmärksam på anra motorcyklister som likt oss har kommit för att köra dessa fantastiska amerikanska vägarna. När vi är klara med de tre systrarna, kanske köpt ngt märke eller t-shirt så sätter vi kursen mot Leakey, där vi äter lunch på en populär ”bikerbar”. Fortsätter sen till Lone Star museum i Vanderpool som har en utställning av  en sällsynt samling av klassiska veteranmotorcyklar.

Sen kör vi till San Antonio och besöker stadens kända gågata ”The River Walk” där vi äter middag, njuter av atmosfären och har en trevlig kväll tillsammans.

11

Dag 11: San Antonio - Galveston

(Kördag 10: 436 km)

I dag lämnar vi inlandet och sätter kurs mot den vackra amerikanska kusten. Vi kommer till surfside beach och cruisar längs stränderna innan vi till slut kommer till den livliga kust och semesterstaden Galveston

12

Dag 12: Galveston - New Iberia

(Kördag 11: 390 km)

Vi fortsätter köra längs kusten och de vackra stränderna, kör ombord på en lokal färja, fortsätter genom Gilchrist och Pecan island. Därefter svänger inöver igen mot New Iberia.

13

Dag 13: New Iberia - New Orléans

(Kördag 12: 192 km)

I dag är det ” träsk-dag” och vi ska träffa alligatorer på nära håll. Vi kör söderöver till Louisiana träsken för en båttur med cajun-mannen, som kommer mata vilda alligatorer rakt framför oss, redo för spänning.

Därefter kör kör vi i samlad tropp in till New Orleans och checkar in på hotellet som ligger i French Quarter.när alla kommit till rätta på sina rum träffas vi och äter lunch på Bourbon Street på äkta New Orleans jazzvis .vi är ni en av de mest spännande och trevligaste städerna i usa, njut!

14

Dag 14: New Orléans

(Upplevelsesdag)

Denna dagen är avsatt till att uppleva den fantastiska staden. Vi möts efter frukost och får en guidad tur runt staden. Efter lunch tar vi en tur med hjulångaren Natchez på Missisippi, en buss tar oss sedan tillbaka till hotellet. På kvällen samlas vi igen till middag följt av underhållning på något av de otaliga blues-och jazz-klubbarna som finns.

Det är ett enorm tryck, liv och en unik atmosfär på Bourbon Street. Vi rekommenderar att ta en tur ini ”the house of the Rising Sun”. New Orleans är en av världens mest fascinerande städer. Den har en blandning av historia från Europa, Caribien, Afrika och andra kontinenter och länder. Överallt är det en härlig mosaik av kultur, amt och musik. Här hittar du fulla fat med ”gumbo”, långa nätter på jazz och blues klubbar, historiska distrikt och festivaler året runt.

15

Dag 15: New Orléans - Destin

(Kördag 13: 433 km)

Vi fortsätter turen längs den vackra gulfkusten och den Mexikanska golfen, genom staterna; Louisiana, Alabama, Missisippi oc Florida. Vi kör genom hamnar, över broar och träsk (moss point, biloxi, gulfport, bay st louis). Vi stannar för att se slagskeppet USS Alabama. Därefter kör vi till Destin och njuter en härlig kväll på kajen.

16

Dag 16: Destin - Homosassa

(Kördag 14: 550 km)

En fantastisk kördag längs kusten och stränderna i Florida. Vi börjar med att köra längs stränderna i Mexico och Panama. Därefter kör vi genom Apalachicola National Forest till dagens ändstation Homosassa och tillbringar kvällen på en lokal bar.

17

Dag 17: Homosassa - Daytona Beach

(Kördag 15: 203 km)

Vi startar ännu en spännande dag med att resa genom Florida, ”The Sunshine state”. Vi säger farväl till Homosassa och styr österut och kör till det världsberömda ” Don Garlits museum of dra racing”. Här får du en närbild av den spännande början på och utvecklingen av dragracingsporten. Efter det drar vi direkt till Daytona Beach & Biketoberfest för att ”cruisa” nedför den legendariska Main Street och ta bilder på den berömda Daytona Biker Beach skylten.

18

Dag 18: Daytona Beach - Orlando

(Kördag 16: 199 km)

Vi kör den berömda ”Ormond Scenic Loop & Trail” en 50 km ”double loop” väg som korsar av de vackraste och mest varierande landskapen i nordöstra Florida. ”The Loop” är inte som andra vägar; njut av friheten, solskenet, den öppna vägen och de graciösa kurvorna. En dröm för alla motorcykelentusiaster. Denna behagliga turen är ett måste för den som gillar den öppna landsvägen och floridas naturliga skönhet. Vi avslutar vår fantastiska resa med att besöka Destination Daytona, en av världens största Harley Davidson handlare, Bruce Ross Meyer, med ett ”showroom” på över 10 000 kvm.

Här äter vi lunch och njuter av atmosfären.därefter startar vi vår sista del av resan innan vi återlämnar våra motorcyklar och firar att alla är tryggt framme efter en härlig och händelserik tur tillsammans. Vi tar oss till International Drive för att avsluta dagen på B.B Kings Blues Club.

19

Dag 19: Avresa Orlando

Vi tar farväl av kust till kust- turen, Orlando och reser hem. Avresa i gemensam buss till flygplatsen. Tack för en fantastisk tur, ett härligt gäng och ett hjärtligt tack för att du valde att resa med Joyrides Tours. Trevlig resa  hem och vi ser dig gärna igen på en av våra andra turer i USA, Sydamerika, Asien, Oceania eller Europa.

 

Obs: På grund av tidsskillnaden mellan USA och Sverige kommer du hem en kalenderdag senare.

Bemärka: Detta dagsprogrammet är riktlinjer för aktiviteter och upplevelser du  kommer att få uppleva på turen. Avvikelser kan förekomma, men vi garanterar att våra duktiga guider kommer att anstränga sig till det yttersta för att genomföra hela programmet som det är beskrivet, detta så långt det är genomförbart och under omständigheter vi kan påverka. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra programmet, därför kan det hända  att du kanske kommer få positiva överraskningar.

 

Priser (USD)

CHAUFFÖR i dubbelrum:
Från $5 995
CHAUFFÖR i enkelrum:
Från $6 995
PASSAGERARE i dubbelrum:
Från $3 595
PASSAGERARE i enkelrum:
Från $4 595

Resdatum

Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
Kust till Kust - Eastbound
Datum från:
21.09.2022
Datum till:
09.10.2022
Bokningsfrist:
02.08.2022

Reskategori:
Kust till Kust och Octoberfest
Datum från:
27.09.2022
Datum till:
15.10.2022
Bokningsfrist:
08.08.2022

Reskategori:
Kust till Kust - Eastbound
Datum från:
20.09.2023
Datum till:
08.10.2023
Bokningsfrist:
01.08.2023

Reskategori:
Kust till Kust och Octoberfest
Datum från:
26.09.2023
Datum till:
14.10.2023
Bokningsfrist:
07.08.2023

Reskategori:
Kust till Kust - Eastbound
Datum från:
18.09.2024
Datum till:
06.10.2024
Bokningsfrist:
30.07.2024

Reskategori:
Kust till Kust och Octoberfest
Datum från:
24.09.2024
Datum till:
12.10.2024
Bokningsfrist:
05.08.2024


Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
Kust till Kust - Westbound
Datum från:
11.04.2023
Datum till:
29.04.2023
Bokningsfrist:
11.01.2023

Reskategori:
Kust till Kust - Westbound
Datum från:
09.04.2024
Datum till:
27.04.2024
Bokningsfrist:
10.01.2024

Tour Reviews

Det finns inga recensioner ännu.

Lämna en recension

Betyg