15 dagar
Varaktighet
2/3
Svårighetsgrad
USA
Plats
4200 km
Distans

Buffalo Bill – The Mountain Tour

Välkommen till Buffalo Bill Tour i Rocky Mountains. Denna resan är full av äventyr och kör på flera av Amerikas bästa motorcykel vägar; “Beartooth Highway”, “Millions Dollar Highway / San Juan Skyway”, Durango – Ouray (Hwy 50). Detta är en resa genom William F. Cody’s (mer känd som Buffalo Bill) favoritlandskap och hemort.

På resan kommer du att uppleva “det vilda vesten” och vackra nationalparker. Vi rider järnhästar i Buffalo Bills fotspår, men om du vill kan du också köra ATM eller åka amerikanska hingstar/hästar som en riktig cowboy på den vilda prärie. På turen kommer du också att uppleva spektakulära landskap och platser som tar andan iväg.

ANKOMST/RETUR Denver/DIA
AVGÅNG FRÅN SVERIGE Vänligen anländ 2 timmar innan flyget avgår.
TURLEDAREN TALAR
INGÅR
Hyra av MC eller Bil Flygbiljetter från huvudflygplats
Bränsle/olja för MC Flerspråkig turledare
Följebil med bagage Entrébiljett till nationalparker
Turbok m/ruttbeskrivning Transport till  uthyrningsföretag
Hotell/Motell +2/3 stars Hyra av hjälm
Bilder från resan T-shirt & halsduk / buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
INGÅR EJ
Valfria attraktioner
Mat och dryck
Insurance/LDW uppgraderingar
Allt som inte anges i ”Ingår” ovan

“Vi i JoyRides tror att själva upplevelsen och gemenskapen är minst lika viktig som själva körningen. Vårt mål är att fylla din ”ryggsäck” med så många positiva minnen som möjligt , så att du sen reser hem med ett stort leende på läpparna och med nya vänner du inte hade innan äventyret började.”

1

Dag 1: Ankomst Denver, Colorado

När alla har anlänt till hotellet i Denver och kommit till rätta i sina rum samlas vi för en välkomstsamling med förfriskning och presentation av alla deltagare och guider. Kvällen är avsatt för att lära känna varandra lite och äta middag tillsammans på äkta amerikanskt vis. De som inte är slitna nog efter resan kan besöka en lokal bar i närheten av hotellet.

2

Dag 2: Denver - Gunnison

(Kördag 1: 330 km)

Vi börjar dagen med ett informationsmöte om turen och vi tar också all praktisk information och förberedelse inför hyran av mc eller bil. Efteråt checkar vi ut från hotellet och åker och hämtar våra motorcyklar. Motorcykeln du har beställt för turen är klar och all nödvändig försäkring är inkluderad. När alla är klara och sitter på motorcyklarna drar vi i väg på vårt 420 mil långa äventyr. Denver försvinner bakom oss och vi sätter kurs söder över för en unik resa och ett äventyr fullt av historia och spänning. Vi kommer starta lite försiktigt så att alla kan vänja sig vid körförhållandena .

Vårt första stopp blir i Morrison , där vi tar en lite paus och en extra säkerhetskontroll av motorcyklar, utrustning och förare innan vi börjar turen på riktigt.

Äventyret börjar på några roliga vägar, bakvägar på Highway 74 mot evergreen och fortsätter mot Confier och Bailey. Därefter är det raka vägen till Fairplay, ursprungsstaden till den kända tecknade serien South Park. Här käkar vi lunch innan vi besöker ”spökstaden” Southwest Park City som i dag drivs som ett museum. Här får man se hur det såg ut på riktigt i gamla vilda västern. Efter att vi alla blivit lite ”cowboyfierade” fortsätter vi söder över till Gunnison där vi ska övernatta. Vi ”chillar” lite vid poolen och snackar om erfarenheterna från äventyrets första etapp.

3

Dag 3: Gunnison - Durango

(Kördag 2: 372 km)

Det blir en enastående dag där vi på allvar börjar vårt äventyr på vägarna i bergen. Vi kör ut mot Curecanti National Park där vi tar av på Silvertread Highway. Därefter blir det en otrolig vacker färd på härliga motorcykelvägar mot Lake City och South Fork. Vi stannar undervägen för att njuta av utsikten och omgivningarna. Dagens lunch intar vi på en äkta Amerikansk lodge. Därefter sätter vi kurs mot majestätiska Wolf Creek Pass, med utsikt över hela dalen samt Treasure Mountain och Alberta Peak.

Vi fortsätter till Pagosa Springs och Piedra innan vi når Durango, som markerar starten på vår färd mot Million Dollar Highway/San Juan Skyway. Durango är en gammal gruvstad, dit skattjägare vallfärdade  för att utvinna guld och silver värt över hundratals miljoner dollar från de mineralrika bergen i området. Detta har gjort att Durango alltid varit en rik stad som inte präglats av dåliga tider. Invånarna i Durango känner heller inte direkt av nutidens stressade vardag utan är mycket gästvänliga och lugna så vi kommer att få en mysig kväll i denna speciella stad.

4

Dag 4: Durango - Moab

(Kördag 3: 352 km)

Detta blir en av turens höjdpunkter-dagen är fullspäckad med körupplevelser. Välkommen till Million Dollar Highway också kallat San Juan Skyway, rankat som nummer 4 bland USAs bästa motorcykelvägar. Detta blir en körupplevelse utöver det vanliga och et tminne för livet. Var breredd med kameran!

Vi kör genom spektakulärt bergslandskap, på fantastiska ”backraoads”( med både uppför och nedför)kraftiga kurvor där du nästan möter dig själv snirklar sig ned längs berget omringat av heta källor, vattenfall och gamla pinjär byar. Vägen har fått sitt berömda namn ”San Juan Skyway” för att de bergspassen vi kör i genom ligger på 3353 m över havet med fantastiskt utsikt. Det känns nästan som man kan ta på himmelen. Vi kommer att ta flera stopp under vägen för att njuta av denna unika upplevelsen. När vi kommer till vägens slut så kan den som önskar köra samma väg tillbaka. Men väl framme på San Juan Skyways slutstation äter vi lunch och provar att smälta alla intrycken.

När vi fyllt på med mat och dryck fortsätter vi vår äventyrsdag. Som om inte San Juan Skyways var nog fortsätter vi resten av dagen på fantastiska ”backroads” genom bergen mot Moab, Utah som ligger vid entrén  till den spektakulära Arches National Park. I dessa vackra omgivningarna ska vi tillbringa kvällen och natten.

5

Dag 5: Moab

(Upplevelsesdag)

Detta är dagen då vi ska utforska ”vilda västern” och det finns flera alternativ; Jeepsafari på “Hell´s Revenge”, ridning(Cowboytur) eller körning på Colorado River Scenic Vyway till området där westernfilmen ”Rio Grande” spelades in med John Wayne så även ”Tillbaka till framtiden”. Vi äter lunch där och kan provsmaka lokala viner och besöka John Wayne museet.

Denna dagen besöker vill också det fantastiska Arches National Park där vi kommer se unika stenformationer ”takes your breath away” och sent kommer glömma. Arches National Park innehåller världens största naturstensvalv , på 73000 tunnland finns över 2000 av dessa mirakel skapade av naturen. Parken är full av röd torr öken kryddat med de märkligaste röda stenformationer som finns ; toppar, spiror, balanserande stenar och valv. Vi tar god tid på oss så att alla har möjlighet att ta årets viktigaste semesterbilder. På kvällen äter vi en gemensam cowboy-middag och laddar inför nästa dag.

6

Dag 6: Moab - Park City

(Kördag 4: 370 km)

Vi lämnar vackra Arches National Park och Moab för att fortsätta vår färd nordöver mot Salt Lake City. Vi kör genom Price och Unita-Wasatch-Cashe National Forest innan vi kommer till Provo där vi tar en paus. Därefter fortsätter vi till Deer Creek State Recreanational Area och dagens slutstation Park City

7

Dag 7: Park City - Jackson

(Kördag 5: 470 km)

I dag kör vi mot magiska Yellowstone National Park och ”Wild West Run”. Vi kör norrut längs vackra Bear Lake till Montpelier där vi besöker historiska staden för Butch Cassidys bankrån. Därefter kör vi till Jackson som ligger i dalen Jackson Hole, en semesterstad för de rika fr Californien. Vi tillbringar kvällen på den berömda Million Dollar Cowboy Bar.

8

Dag 8: Jackson - Cody

(Kördag 6: 383 km)

Välkommen till ännu en av turens spektakulära höjdpunkter. Dagen är full med unika och upplevelser. Vi kör på en av USAs mest populära motorcykelvägar; Wild West Run” (Jackson-Yellowstone Lake) in in fantastiske  Yellowstone. Vi kör längs Jackson Lake, förbi Yellowstone Lake och kommer till Old Faithful Geysir som fortfarande är en av de mest aktiva gejsrar med sina förutsägbara utbrott ca var 91 minut. Här tar vi god tid på oss till att utforska området och äta lunch i denna fantastiska natur. Efter Old Faithful Geysir sätter vi kurs vidare in i Yellowstone och kör den berömda ”Grand Loop” Road. Vi stannar vid Artist Point för att njuta av utsikten innan vi fortsätter till Yellowstone Lake, genom Fishing Point , längs insjön fram till Cody, staden som är uppkallad efter William Frederick Cody mer känd som ”Buffalo Bill”.

Buffalo Bill var central i etableringen av Cody och där finns flera museum och sevärdheter om honom och historien i vilda västern. Vi kommer besöka några av dem böla Buffalo Bill Center of the west. I Cody bor vi 2 nätter.

9

Dag 9: Chief Joseph Scenic Byway & Beartooth Hwy

(Kördag 7: 368 km)

Tiden är kommen för turens höjdpunkt; Beartooth Highway! (rankat som USAs bästa motorcykelväg) På vägen upp till Beartooth Pass kör vi spektakulär Chief Joseph Scenic Byway som är en fin uppvärmning till äventyret som väntar.

Beartooth Highway har inte uppnått sin ikonstatus bland bikers över hela världen för intet. Var beredd påfina snirkliga bergsvägar, upp och ner längs bergssidan, med hårnålskurvor  och fantastisk utsikt.

Detta kommer också vara turens mest krävande etapp, så vi kommer att köra i ett behagligt tempo så att alla får god tid till att njuta av körningen och naturen. Ha kameran redo, du kör ju på en av världens bästa motorcykelvägar, som blir en upplevelse du sent ska glömma.

Vi äter lunch i den lilla mysiga bergsbyn Red Lodge innan vi styr motsatt väg och kör samma väg tillbaka som vi kom. Denna dagen får du alltså köra både Beartooth highway och Chief Joseph Scenic Byway åt båda hållen. När vi anlänt till cody besöker vi  Buffalo Bill´s center of the west< och utforskar denna trevliga stad. Självfallet äter vi middag på Buffalo Bill´s Irma hotell.

10

Dag 10: Cody - Gilette

(Kördag 8: 409 km)

Vi kör vidare på trevliga ”backroads” och fantastiska motorcykelvägar. Sätter kurs österut mot Lovell och Big Horn Lake. Vi kommer till Big Horn National Forest och Bighorn Canyon för att köraspektakulära Baldy Pass Medicine Wheel(Scenic) Passage. Vi stannar till vid Baldy Pass innan vi kör Cutler Hill medicine Wheel passage. ( vi är säkra på att leendet kommer att sitta hela dagen). Nästa stop är den lilla Cowboystaden Sheridan där vi äter lunch och besöker stadens lilla bergsbryggeri. När vi fyllt på med energi fortsätter vi söderut mot Gillette där vi ska övernatta.

11

Dag 11: Gillette - Deadwood

(Kördag 9: 242 km)

Vi startar upp våra motorcyklar för upplevelser i Black Hills, utgångspunkten till Sturgis Bike Rally ( The mother of all motorcycle rallies). Vi börjar med att köra till det berömda Devils Tower, ett mycket populärt resmål, där sci-fi filmen ”Närkontakt av tredje graden” spelades in. Vi njuter av omgivningarna och alla fina bergsformationer. Nästa stopp är Sundance, hemmet för Sundance Kid. Därefter kör vi genom Spearfish Canyon i de vackraste omgivningarna bara naturen kan skapa.

Vi kör genom Deadwood där vi besöker”No 10 saloon” där Wild Bill Hickok blev skjuten när han spelade poker(korten han hade på handen då han blev skjuten kom att kallas Deadman´s hand. Deadwood ligger i ett indianreservat  och har alla rättigheter för ”gambling” . Det var också här Calamity Jane (berömd kvinnlig skarpskytt) mötte Wild Bills första gången och kom inte att bli den sista.

12

Dag 12: Deadwood - Black Hills Run - Sturgis

(Kördag 10: 275 km)

Denna dagen ska vi tillbringa med att köra den brömda och populära Black Hills Run. Första stoppet för dagen är Pactaola Reservoir innan vi vi kör till Black Hills Harley Davidson I Hill City. Vi fortsätter till Crazy Horse Memorial, som är ett av världens största monument skuret i berg.

Nästa post på programmet är Custer State Park och Wildlife Loop, detta området trollband General George A Custer på grund av sin vackra natur och omgivningar. Gör dig redo för en upplevelse utöver det vanliga. I det här unika reservatet kommer vi  att köra bland vilda buffalos och andra djur, här äter vi även vår lunch. Vi fortsätter med att köra den trevliga Iron Mountain Road till Mt Rushmore ( berget med de tre presidenthuvudena).

Vi kör sen den korta etappen till Sturgis, hemmet för USAs äldsta Motorcykel rally. Till vardags är Strugis en liten ”spökstad” med endast 6400 invånare. I början av augusti varje år förvandlas staden till centrum  för 500.000 motorcykelentasuaster från 40 länder. Vi parkerar cyklarna och drar till den berömda Knuckle Saloon , It´s party time!

13

Dag 13: Sturgis - Scottsbluff

(Kördag 11: 510 km)

Vi lämnar Sturgis och sätter kurs söderöver. Första stoppet är Badlands National Park. Badlands robusta skönhet drar besökare från hela världen. Dessa storslagna geologiska avlagringar innehåller några av världens rikaste fossilsamlingar. Gamla däggdjur som noshörningar, hästar och sabeltandade tigrar vandrade här en gång. Parkens 244.00 tunnland består av en äng med blandat gräs, en prärie där Bison, bighorn och präriehundar lever idag.

Vi kör till Wounded knee, platsen för Massakern vid Wounded knee som var det sista väpnade sammanstötningen mellan den infödda Lakota-stammen och USAs här. Efter massakern låg 153(män, kvinnor och barn) av 350 indianer döda i snön, 51 skadade(4 mön, 47 kvinnor och barn) varav några dog senare. Tyvärr ett stolt litet ögonblick i amerikansk historia. Sista etappen går till Scottsbluff där vi ska tillbringa vår sista natt ”on the road”

14

Dag 14: Scottsbluff - Denver

(Kördag 12: 384 km)

Vårt äventyr längs USAs bästa ”backroads” går mot sitt slut, detta är vår sista köretapp. Vi kör söderöver igen och kör til Sidney och Sterling, därefter till Fort Morgan där vi äter lunch. Fortsätter raka vägen till Barr Lake State Park, pausar innan vi kör in till Danver för att lämna tillbaka motorcyklarna, sparka av oss stövlarna och byta till lite lättare kläder. Vi tillbringar eftermiddagen i närheten av hotellet, äter sen sen sista middag tillsammans och gör oss klara för hemresan

15

Dag 15: Avresa Denver

Vi tar farväl av USAs bästa ”Mountain & backroads” , Denver för att resa hem. Avresa i gemensam buss till flygplatsen.

Tack för en fantastisk resa, ett härligt gäng och ett hjärtligt tack för att du valde att resa med oss. Trevlig resa hem och vi hälsar dig varmt välkommen åter på någon av våra andra turer i USA, Sydamerika, Asien, Oceania eller europa.

 

Obs: På grund av tidsskillnaden mellan USA och Sverige kommer du hem en kalenderdag senare.

Bemärka: Detta dagsprogrammet är riktlinjer för aktiviteter och upplevelser du  kommer att få uppleva på turen. Avvikelser kan förekomma, men vi garanterar att våra duktiga guider kommer att anstränga sig till det yttersta för att genomföra hela programmet som det är beskrivet, detta så långt det är genomförbart och under omständigheter vi kan påverka. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra programmet, därför kan det hända  att du kanske kommer få positiva överraskningar.

 

Priser (USD)

CHAUFFÖR i dubbelrum:
Från $5 495
CHAUFFÖR i enkelrum:
Från $6 345
PASSAGERARE i dubbelrum:
Från $3 595
PASSAGERARE i enkelrum:
Från $4 445

Resdatum

Reskategori
Datum från
Datum till
Bokningsfrist
Status

Reskategori:
Buffalo Bill - The Mountain tour
Datum från:
18.07.2022
Datum till:
01.08.2022
Bokningsfrist:
19.04.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Buffalo Bill - The Mountain tour
Datum från:
17.08.2022
Datum till:
31.08.2022
Bokningsfrist:
19.05.2022
Tidsgränsen överskridits

Reskategori:
Buffalo Bill - The Mountain tour
Datum från:
17.07.2023
Datum till:
31.07.2023
Bokningsfrist:
18.04.2023

Reskategori:
Buffalo Bill - The Mountain tour
Datum från:
16.08.2023
Datum till:
30.08.2023
Bokningsfrist:
18.05.2023

Reskategori:
Buffalo Bill - The Mountain tour
Datum från:
15.07.2024
Datum till:
29.07.2024
Bokningsfrist:
16.04.2024

Reskategori:
Buffalo Bill - The Mountain tour
Datum från:
14.08.2024
Datum till:
28.08.2024
Bokningsfrist:
16.05.2024

Tour Reviews

Det finns inga recensioner ännu.

Lämna en recension

Betyg